Első nőgyógyászati vizsgálat?
Meg fog vizsgálni az orvos. Nőt és férfit is választhatsz. Ha a lakóhelyeden pl. nincs női nőgyógyász és azt szeretnéd inkább, akkor vagy keress fel egy magánrendelést vagy a szomszéd településen ha van női nőgyógyász, akkor hívd fel, mondd, hogy nem idetartozol, de szeretnél hozzámenni és adjanak neked időpontot. Ha sokáig tart ez az erős vérzés, akkor ne időpontot kérj, hanem mondd meg, erős és hosszan tartó vérzésed van, azonnal szeretnél segítséget kérni. Mindenképpen szólj neki, hogy még szűz vagy és még soha nem jártál nőgyógyásznál. Ezek fontosak. Meg fogja kérdezni az utolsó menzesz idejét és azt, milyen a ciklusod (összevissza jön meg vagy viszonylag rendszeres-e). Sok esetben a nagyobb vérzés miatt fogamzásgátlót ír fel. Én megmondanám a dokinak, hogy ezt nem kéred és mondjon neked más lehetőséget (ha lehetséges, inkább hormontartalmú nélkül gyógyítson).
Ne aggódj. Kissé kellemetlen a vizsgálat, de csak pillanatokig, a szakemberek már millió nővel találkoztak és gyógyítottak, ez a szakterületük és mindenhez hozzászoktak.
Anno nekem is erős volt, sokáig tartott és sok is volt a vér mennyisége. Akkoriban még nem volt szokás ilyen miatt orvoshoz fordulni. Kb. 2 év után álltam helyre, magától valahogyan rendeződött. Addig viszont maradtak a görcsoldók.
Olyan gyorsan vége lesz a vizsgálatnak hogy azon te is meg fogsz lepődni és pláne, segíteni is fognak. Jó egészséget kívánok.
Keress egy női orvost, elviselhetőbb lesz elötte az első vizsgálatod.
Persze hogy teljes manuális vizsgálat lesz, esetleg végbélen keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!