Ez lehetséges, megnyugodhatok, hogy nem endometriózis?
Figyelt kérdés
Endometriózis gyanú 2 orvos által is, ma ultrahangon mégsem láttak semmit, minden normális volt!
Viszont az összes tünet megvan, és a nőgyógyász is mondta mikor megvizsgált, hogy valamit érez, és hogy 99%-ba biztos az endometriózis!
Ma sima ultrahangon semmit nem láttak, így kizárhatom ezt a betegséget?
Elképzelhető, hogy elküldenek endoszkópos vizsgálatra?
Köszönöm
2015. nov. 9. 12:10
1/5 A kérdező kommentje:
Az orvos azért volt szinte biztos benne mert voltak már eredmények, leletek 7.hónapból, és minden tünetem egyértelműnek bizonyult.
2015. nov. 9. 12:12
2/5 anonim válasza:
Hüvelyi UH-ot is csináltak? Azon jobban látszik minden, mint a hasin.
3/5 anonim válasza:
Nekem semmi tünetem sem volt, fel sem merült bennem soha, a laparoszkópos műtét során mégis talált az orvosom pici endonetriózisos plakkokat a méhszalagokon. A műtét amiatt volt amúgy, hogy nem jött a baba, volt egyben méhtükrözés, átjárhatóság és a hasüreg átvizsgálása, ekkor derült ugye fény a picike endometriózisra. Le is szedte persze. Én nem bántam meg a műtétet, nem volt megterhelő, viszont utána teherbe is estem, szóval megérte. :) Ha el is küldenek, nincs mitől félned, nem vészes tényleg!
4/5 A kérdező kommentje:
Voltam hüvelyi ultrahangon. Eredmény : jobb oldali ováriumba 21 mm-es folliculus, uterus mögött 20 mm-es folyadéksáv.
Ezt kétszer is megnézte két doki. Akkor gyanították!Viszont sima ultrahangon meg minden rendben! Olyan jó lenne végre egy biztos diagnózis :(
Köszönöm a válaszokat, jó egészséget nektek!
Én nem tudom mikor mondanak valami biztosat :( Találgatnak
2015. nov. 9. 14:07
5/5 anonim válasza:
Az UH ennél a betegségnél nem elég szenzitív. Az, hogy UH-n minden rendben, nem zárja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!