Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nőgyógyász hogy vizsgál meg...

A nőgyógyász hogy vizsgál meg egy kisgyereket (3-5 eves)?

Figyelt kérdés
És milyen problémával mennek el a szülők ilyen kicsi gyerekkel nogyogyaszhoz?

2015. nov. 1. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9. válaszoló, szerintem te nyugodtan vidd férfi orvoshoz a kislányodat inkább mint női orvoshoz, ha ahhoz van kedved, de azért én nem betegezném le azokat, akik esetleg más véleményen vannak mint te.
2015. nov. 4. 14:51
 12/16 anonim ***** válasza:
35%
Én is inkább női orvoshoz vinném a kislányom,ha meg kamaszkorban van 10-14 éves akkor a korának megfelelő módon elbeszélgetnék vele milyen vizsgálat lesz,mért is lesz,megbeszélném hogy ha tudunk orvost választani férfihez vagy nőhöz menne inkább,bemenjek vagy várjam inkább kint meg.
2015. nov. 4. 15:49
 13/16 anonim ***** válasza:

5,6-os nagyon sajnálak bennetek.

6-os remélem azóta minden rendbe jött.Én is majdnem balesetet szenvedtem régi férfi váltós bicóba,a váltó akkoriba nem a kéznél,hanem a vázon volt elhelyezve és hát 7 éves fejjel váz alatt,meg felett is tekerni akartam.Szerencsémre csak jól bevágtam magam.

Sajnos vannak ilyen durva balesetek,de annyi tapintat,empátia lehetne az orvosokba hogy óvatosak probáljanak lenni,még egy pici gyerek is jobban megérti és megnyugszik ha beszélnek hozzá,meg lehet óvatosan is vizsgálni.

2015. nov. 4. 15:55
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Én sem a jóságos doktor bácsira gondolnék először kislányok, tinik esetében. Inkább vinném doktornénihez természetesen, de nem biztos hogy mindenhol van rá lehetőség.
2015. nov. 5. 07:59
 15/16 anonim ***** válasza:
37%
Én írtam a gyerekkori rossz tapasztalataimat, ami pont női gyereknőgyógyásznál esett meg velem. Felnőttként férfi nőgyógyászom van, aki gyereknőgyógyász is, és átkozom a sorsot, hogy gyerekként nem.hozzá kerültem. Ezerszer több empátia és megértés van benne mint abban a doktornőben volt, arról nem is beszélve, hogy mennyivel óvatosabban vizsgál. Ő úgy lett egyébként gyereknőgyógyász, hogy nálunk csak férfi dokik voltak idáig (idén jött két női rezidens), de gyereknőgyógyász kellett, így az akkori osztályvezető főorvos kérte meg, hogy ezt a kiegészítő szakot végezze el, mert egyrészt ő volt az egyik legfiatalabb orvos, így a tinédzser korosztalyhoz közelebb volt (mert nálunk.a tinédzser ambulanciát is a gyereknőgyógyászok viszik), másrészt neki voltak lányai, így azt gondolta, hogy jobban megtalálja velük közös hangot.
2015. nov. 5. 08:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát sajnálak rossz orvoshoz kerültél.De nem az orvos nemén múlik ki mennyire rossz vagy jó orvos.Viszont egyet nem szabad elfelejteni tini korban,de felnőtteknêl is sokszor számít az orvos neme!Én ha megtehetem női orvoshoz járok,de "alaposan" utána nêzek kiről mit hallani,mennyire figyelmes,empatikus,jó orvos.

Tehát az utána nézésen van a hangsúly!

Én lány gyerekem ha van rá mód női orvoshoz vinném alapos utánajárást követően,ha csak a gyerek nem szeretne férfihez menni.Ha elég idős a gyerek biztos megbeszélném vele hogy miért kell elmenni,ott mi történhet,mindent.Megkérdezném kihez szeretne menni nőhöz vagy férfihez,akár ha fényképpel van fen neten a dr azt is megnéném vele együtt.Mindenről megkérdezném szeretné hogy bemenjek vele vagy nem.

A gyerek kívánságát figyelembe venném.

Nem feltétlenül vinném a saját orvosomhoz,megkérdezném a véleményét.Hiszen nem vagyunk egyformák aki nekem szimpatikus orvos,megfelel,lehet neki nem.Lehet nem is szeretne oda menni ahova én járok.

Én nőhöz szeretek menni,de ha lenne gyerekem lehet ő meg férfihez szeretne.

Tehát az ő igényeit nézném.

2015. nov. 6. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!