Igaz hogy a tampon használat korhoz van kötve? És ha igen akkor hány éves kortól ajánlott a tampon? Elkaphatok vele bármilyen betegséget vagy később lehet valami következménye?
12 éves vagyok és 2 éve menstruálok.Eddig betétet használtam,most kb. egy hónapja szoktam át a tamponra(aplikátoros normál méretűt használok),de édesanyám nem szereti...szerinte káros és hogy abba akár bele is lehet halni meg ilyesmik.Kicsit agódok emiatt...
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
SEGÍTSETEK!
Nincs korhoz kötve, ezért vannak a mini tamponok. Az, hogy bele lehet halni hülyeség. Ha nem rendeltetés-szerűen használod, és sokáig hagyod bent akkor elkaphatsz különféle fertőzéseket, egyébként meg a toxikus sokk szindróma ami veszélyes, de azt már észrevetted volna, ha van. A tampon tájékoztatóján mindent el tudsz olvasni ami lényeges.
(Mindjárt jönnek azok az emberkék akik elkezdenek téged nagy erőkkel áttéríteni a betétre, mert a tamponhasználat az ördögtől való bűn, ne higgy nekik, nagy hülyeség. 22 vagyok, 10 éves korom óta használok tampont, semmi bajom. Anyám 11 éves kora óta használja, és most 46, szintén köszöni, jól van.)
2-es vagyok.
Egyébként sok embertől hallottam már, hogy azért nem jó a tampon, mert milyen már az, hogy ott van benned 6-8 órán át egy véres szivacsdarab, az minden, csak nem higiénikus.
Na már most kérdem én: Az mitől higiénikusabb mikor a betét "rohad" 6-8 órán át a lábad közt? Szerintem az rosszabb, és fényévekkel kényelmetlenebb.
A 2-nak teljesen igaza van, ha rendesen használod, ahogy a tájékoztatóban le van írva, semmi bajod sem lesz töle.
Én 14 éves koromtól 48 éves koromig használtam (utána már nem volt rá szükség) és soha nem volt semmi bajom, és sokkal kényelmesebb, mint a betét.
Az applikátor eleve csökkenti valamivel a fertőzésveszélyt, de az igaz hogy oda kell figyelni a megfelelő higiéniára, és arra hogy a menzi végén az utolsó tampon ne maradjon bent.
A TTS-nek nyilván van valami minimális kockázata, különben nem hívnák fel rá a figyelmet, de ez nagyon ritka, én még soha nem hallottam olyanról hogy valaki ténylegesen elkapta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!