Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méhszájsebet otthon meg...

Méhszájsebet otthon meg tudjuk állapítani?

Figyelt kérdés
Külföldön tartózkodom és így az orvoshoz eljutni még egy hét legalább. Nagyon ideges vagyok, hogy mi lehet a problémám. Nem csak kicsit vérzek hanem néha nagyon is aktus után egy ideje. Fájni szokott az alhasam de az már körülbelül 4 éve tart és azt mondták nincs probléma vele. Az érdekelne még, hogy esetleg ha méhszájsebem van akkor otthon a párom is látja vagy annyira mélyen van, hogy csak orvos tudja megmondani?!

2015. okt. 18. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
a párod nem látja azt, mert nagyon bent van. de ha csak ennyi a tünet, hogy néha vérzel aktus alatt akkor ez nem akkora dolog, hogy doktor kelljen. én terhesen voltam így, de nem mentem vele dokihoz sose.
2015. okt. 18. 17:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a választ. A probléma az, hogy 1hete menstruáltam. Fogamzásgátlót is szedek de nem attól vérzek. Volt már vizsgálat, onnan tudom. Sokat fáj a alhasam nem tudják mitől de azt mondták, hogy ne aggódjak. Sokszor fel vagyok fázva, belső gyulladásom nem tudom van-e de ízületi gyulladások igen a végtagjaimban, folyásaim vannak és elvileg candidám is volt/van és olvastam hogy ez is összefüggésben lehet a méhszájsebbel.
2015. okt. 18. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen tünettel, illetve panasszal (akár enyhe, akár erős vérzésről van szó) minél előbb orvoshoz kell fordulni.

A párod nem tudna otthon megvizsgálni. A nőgyógyászati vizsgálat során egy speculum nevű eszköz kell a hüvely feltárásához, ahhoz, hogy láthatóvá váljon a méhszáj, utána pedig egy kolposzkóp nevű eszközzel történik a vizsgálat, ami a mikroszkóphoz hasonlít, és aminek segítségével a nőgyógyász nagyított képen tekintheti át a méhnyak hámfelszínét, és így még jobban felismeri az esetleges rendellenes elváltozásokat.

A 4 éve fennálló alhasi fájdalmaid miatt is fontos lenne, hogy felkeress másik orvost, vagy orvosokat, amíg meg nem találják a kiváltó okát.

Nőgyógyászati citológiai vizsgálaton mikor voltál utoljára?

2015. okt. 18. 18:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Holnap elmegyek orvoshoz és ha nem látnak el azonnal akkor bemegyek sűrgőségire akkor ellátnak rögtön. Csak itt Angliába nem mennek olyan könnyedén az orvosi dolgok. Nagyon aggódom. Mi lehet a probléma? A fogamzásgátló azt mondták nem, akkor vajon mi? Egyébként 20 éves vagyok és már mielőtt éltem volna nemi életet már azelőtt 1-2 évvel már voltak ezek a alhasi fájdalmaim illetve felfázások amik nagyon fájtak.
2015. okt. 18. 18:46
 5/7 A kérdező kommentje:
1 éve voltam olyan vizsgálaton egy Pesti magán orvosnál. Akkor minden rendben volt.
2015. okt. 18. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Remélem, sikerül minél előbb orvoshoz eljutnod.

Mennyi ideje fordul elő, hogy időnként vérzel szeretkezés után?

(Ha mindig ilyenkor fordul elő, akkor nagyon valószínű, hogy nem hormonális oka van, hanem feltehetőleg azzal függ össze, hogy eléri a méhszájadat a péniszével.)

Viszonylag régóta van ugyanez a partnered, és korábban nem fordult elő ilyesmi?

2015. okt. 18. 20:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Körübelül 1 éve volt először, hogy szeretkezés után véreztem de az a tablettának volt betudható mivel az volt az első alkalom, hogy elkezdtem szedni. Ő az első barátom akivel élek nemi életet már 2éve és mostanában jött elő ez a néha vérzés dolog szeretkezés után. A napokban elmegyek kórházba ugyanis itt külföldön sok idő lenne elmenni orvoshoz (regisztrálás stb).
2015. okt. 19. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!