Policisztákat találtak az ováriumomban. Ez biztosan PCOS? Kihez forduljak, milyen vizsgálatokat kell még elvégeztetnem?
A nőgyógyász hüvelyi ultrahangon állapította meg ezt, de azóta nem volt alkalmam vele beszélgetni erről, mert 1,5 hét múlva van hozzá időpontom. Olvasgattam már a PCOS-szindrómáról és őszintén szólva rám "csak" a szabálytalan ciklus jellemző (az sem olyan, hogy hónapokat kimarad, maximum tolódik egy hetet) és hogy hízékony vagyok, de nem vagyok szőrös, nem hullik a hajam. A nőgyógyász szerint nem kell hormonvizsgálat, amin eléggé meglepődtem és már van időpontom endokrinológushoz. Milyen vizsgálatokat fog ő csináltatni, mert egyelőre még csak annyi a tény, hogy mi "újság" az ováriumban. Attól pedig rettegek, hogy gyógyszereket kell majd szednem... ha igen, akkor milyet? Egyébként minden laboreredményem rendben van, csak a koleszterinem magas, de már az is alakul, mert 4 hónapja diétázom és rendszeresen mozgok.
Ebből egyértelmű, hogy PCOS betegségem van? Kérem, akinek van ebben tapasztalata, ossza meg velem legyen szíves! Eléggé félek :(
A policisztás petefészek a PCOS-nek az egyik tünete lehet. Viszont nem csak PCOS-ben fordulhat elő, hanem más betegségekben is, sőt, egészséges nők egy részénél is előfordul.
Szóval attól, hogy az UH-n policisztás a petefészked, még nem feltétlenül vagy PCOS-es.
Azért egy hormonvizsgálat nem árt.
Ahhoz képest, hogy nem egy nagy dolog, nekem több, mint egy éve senki nem akarja diagnosztizálni.
Ciszták a petefészekben, hajhullás, szakáll, bajusz, szőr a mellbimbó körül és hason, lábon, karon erősen, a menstruációm csak gyógyszerrel szabályozható,a családban több cukorbeteg van, a hajlam nálam is megvan...nekem csak ennyi tünetem van. Rengeteg orvosnál jártam már vele, mind csak legyint, hogy ne törődjek vele. A kórházban nálunk nincs endokrinológia, más városoba az itteni orvosok nem utalnak be, magánra pedig nincs miből...
Ha valaki tudja mi a teendő, kérem nekem is jelezze.
Félni egyébként nem kell, én elég rágóta élek így, az "apróbb" kellemetlenségeken kívül nincs gondom, csak idegesít ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!