Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Inzulinrezidencia vagy esetleg...

Inzulinrezidencia vagy esetleg PCOS? Van okom az aggodalomra?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. Mostanában szereztem tudomást az előbbi betegségekről és tüneteikről. Magamat vizsgálva kicsit elkezdtem aggódni. Mielőtt tudtam volna is a betegségekről, pá éve elkezdett zavarni, hogy szőrösebb a lábam és a karom mint néhány fiúé és már a köldököm alatt is vastag fekete 1 cm-es szőrszálak nőttek ki, sűrűbben mint előtte. És kb. egy éve a mellemen is megjelent pár hosszabb szőrszál. Onnantól, hogy elkezdtem menstruálni súlyproblémáim adódtak, pedig heti öt-hat óra táncórám volt+tesi óra. Ha önkínzással sikerül is fogynom, fél év alatt képes vagyok 10-13 kg-t gyarapodni. Persze ehhez tartozik is, hogy van is étvágyam. A menstruációm néha 3 hetente ismétlődik, néha 35 napot vár (nem tudom, hogy ez mekkora gond.) Olvastam olyan tünetet, hogy fáradékonyság, aluszékonyság... képes vagyok végigaludni úgy tanórát, hogy nem vettem észre, ledőltem a padra és csengetésig fel sem keltem.

Túlreagálhatom a dolgot?

#tünet #PCOS #inzulinrezidencia
2015. szept. 17. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Menj el nőgyógyászhoz.
2015. szept. 17. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
először is endokrinológushoz menj!! Sok nőgyógyász hajlamos fog.gátló tabit felírni, ami csak ront a helyzeten. Nem reagálod túl egyáltalán, sőt, nagyon jól teszed hogy utána mész a dolgoknak, ilyen fiatalon még könnyebben helyre lehet billenteni a hormonháztartásod!
2015. szept. 17. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy elsőnek elmegyek egy cukorterheléses vérvételre. Ennek van haszna?
2015. szept. 17. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
igen, persze hogy van, ebből a doki is több mindent tudna leszűrni!
2015. szept. 17. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Inzulint is kellene mérni, nem csak cukrot. Ezért (is) menj inkább először endokrinológushoz.
2015. szept. 17. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy-alulműködés is okozhat ilyen tüneteket :( Tapasztalat.
2015. szept. 17. 14:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Kb. 2 éve volt egy vérvételem, amikor a pajzsmirigyemmel kapcsolatban vizsgálódtunk, de állítólag rendben volt (az SZTK szerint).
2015. szept. 17. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!