Gomba, fertőzés vagy mi ez? Házilag mit tehetek ellene?
Néhány napja (nem tudom pontosan mikor) arra lettem figyelmes, hogy érintésre kicsit fáj a bejárata és néha viszket is. Mostanában szokott folyásom lenni, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy ez most ettől van. A pisilés nem fáj, nem csíp csak akkor fáj kicsit amikor kitörlöm. És a tusfürdő csípte kicsit. Lehet, hogy az új tusfürdő irritálta kicsit és azért ilyen? Mióta ez van csak egyszer mostam meg vele. Nem látok rajta semmit, talán egy ponton picit pirosabb.
Szerintetek ez mi?
Ha wc papírral törlöd, az cudarul tud irritálni és minden tusfürdő sem kóser. Esetleg ha itt utánaolvasol:
Én azt vallom, hogy ott effektíve csak tiszta vízzel mosom, persze a testemről nyilván lefolyik picit a hab, de gondolom érted. Irritálhat az új tusfürdő, irritálhat a vécépapír is, engem pl. az illatosítottak irritálnak, ezért már régen nem használok csak illatmenteset és színezetlent.
Azt javasolnám, hogy pár napig ne mosd semmiképp az új tusfürdővel, használj minél semlegesebb vécépapírt és ne dörzsöld vele, és használj sima fehér pamutbugyit. Emellett kipróbálhatod a Multigyn Actigel nevű krémet, ha hozzájutsz (bizonyos Auchanokban lehet kapni pl.) Ha nem javul, akkor valószínű szakemberrel kéne beszélned.
Köszönöm a válaszokat :)
Valószínűleg a tusfürdő okozta mert mióta kiírtam a kérdést, azóta nem mostam meg azzal és már nem viszket. Ha kitörlöm még mindig fáj egy kicsit de már nem úgy mint akkor. A wc papírra is gondoltam, mert az most illatosított de ezek szerint nem az volt a fő bűnös. Egyébként Baba aloe vera és avokádó tusfürdő volt.
Csak szappant használj és ne tegyél öblítőt a bugyimosásba, és ha ablakos mosógéped van, nézd, hogy habos-e még az öblítővíz, és akkor öblítsd ki újra!
Ne hordj szoros, zárt, műszálas ruhát! Csak pamut bugyit viselj! Ne használj illatosított tisztasági vagy intimbetétet!
(Én pl. az aloe verára, anyukám meg a kamillára allergiás, amik elég elterjedt intimbetét-illatosítók.)
Szerintem ezek megoldják.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!