Chlamydiát allapítottak meg nálam, esélyes vagyok a meddőségre?
Sziasztok! pár napja chlamydiát állapítottak meg nálam törlet alapján. Egész nyáron tünetmentes voltam semmi problémám nem volt egyáltalán, 2 hete történt meg, hogy miközben együtt voltama párommal...a kellős közepén elkezdtem erősen vérezni, majd pár nappal utána jelektkezett a nyálkás folyás. Természetesen fogalmam sem volt mire gondoljak, megijedtünk. Azonnal futottam a gynekológusomhoz. Antibiotikumos kezelést kapunk, és persze nekem a kúpok a gombásodás ellen, az antibiotikum miatt...
A kérdésem az volna, hogy ezek szerint már régóta "bennem lehet" ez a fertőzés? És igaz hogy ha már egyszer fertőződtem, esélyes vagyok a meddőségre? A gynekológusom meg tudja mondani a következő vizsgálat során, hogy e fertőzés tett e bennem valami kisebb-nagyobb kárt, ami gátolhatná a teherbeesést? Nagyon félek, ugyanis a párommal már sokat beszélgettünk róla, hogy babát szeretnénk.
Koszonom válaszotokat/tapasztalataitokat elore is!
Már épp akartam kérdezni, mi az a gynekológus!:)
A chlamydia egy kizárólag nemi úton terjedő fertőző betegség.
Adok róla magyar weboldalakat:
chlamydia.hu
És a saját weboldalamat is:
stdinfo.hupont.hu
Köszönöm!
Klacid nezevetű antibiotikummal kezeltek/14 nap/, épp tegnap szedtem be az utolsó tablettát. Szedtem közben Wobenzym-et is.
A fertőzés tünete /folyás/ javult, de még mindig van egy kevés... Ez jelentheti azt is, hogy nem volt hatásos a gyógyszeres kezelés? Következő törletre 2 nap múlva megyek, de nagyon félek már most az eredményektől...
Természetesen párommal azóta sem voltunk együtt, őt is kezelik Sumamed 500mg-os antibiotikummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!