Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Csomók a mell (ek) ben?

Csomók a mell (ek) ben?

Figyelt kérdés

Egy-két hónapja vettem észre, hogy a jobb mellemben van egy érzéketlen, de kemény, elmozdítható csomó, ami a menstruáció előtt és alatt megduzzad, és két menzesz között kisebb lesz, de továbbra is tapintható. Most viszont már a bal mellemben is érzem, szintén menstruáció előtt jött ki, ez eddig nem volt. Nem fáj egyáltalán, csak érzem. Más elváltozás (se külsö, se belső) nincs a melleimen.

Mitől lehet? Meg kéne ijednem? Másnak is van ilyen?

Köszi előre is!

18/L

2015. szept. 29. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ugyanez a helyzet. Utánanéztem a neten, és arra jutottam, hogy valószínűleg ez a fibrocisztás emlőbetegség nevű állapot, ami igen gyakori, 5 nőből egyet érint. A hormonegyensúly megbillenése okozhatja. Én éppen most szántam rá magam, hogy megnézetem, délután megyek nőgyógyászhoz.Ha gondolod, holnap megírom, mit mondott a doki.
2015. szept. 30. 08:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el vele nőgyógyászhoz, sebészhez! Valószínűleg jóindulatú elváltozás, de biztosan fognak kérni egy ultrahangot rá, esetleg mintavételt. Nekem fibroadenomám van a mellemben, negatív volt a minta. Évente megyek kontrollra, eddig nem kellett hozzányúlni.
2015. szept. 30. 11:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam. :) Lehet elnézek majd vele a dokihoz.

#1: megköszönném, ha írnál, hogy ment!

2015. szept. 30. 20:56
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Az első vagyok. A nőgyógyász a tapintásos vizsgálat után azt mondta, nem kell aggódnom, az ilyen elmozdítható, mensi előtt megduzzadó csomók "ártalmatlan jószágok" de azért beutalt mammográfiára, mert még sosem voltam (35 vagyok) és azért nem árt időnként ellenőrizni.

Szóval vagy csak simán összecsomósodtak a mirigyek, vagy egy kis cisztáról van szó. De az utóbbival sem kezdenek semmit, csak ha nagyon zavaró vagy fájdalmasan feszül - akkor szóba jöhet a leszívás. De ha nem zavaró, akkor nem nyúlnak hozzá. Magától felszívódik egy idő után, de később még megtelhet folyadékkal újra - sajnos ez ilyen kellemetlen, de nem veszélyes.

2015. okt. 1. 09:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt hallottam, segíthet egy kis torna, vállakat, karokat megmozgató, de nem megerőltető gyakorlatok. (pl. gumiszalaggal vagy csak úgy, segédeszköz nélkül) A torna hatására felpezsdül a vérkeringés és nyirokkeringés, így könnyebben kiürülnek az oda nem való anyagok.

Az izzadásgátlók sem használnak a dolognak a sok kémiai anyag miatt. Érdemes helyettük megnedvesített sótömbbel átdörzsölni a hónaljat, az is semlegesíti a kellemetlen szagokat. Sószappan néven árulják, olcsón lehet a netről is rendelni, de valójában nem szappan, csak olyan alakú.

És persze az egészséges, rostban gazdag táplálkozás is hozzájárulhat a csomók eltűnéséhez.

2015. okt. 1. 09:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! :) És örülök neki, hogy akkor nincs komoly baj veled :) Kipróbálom, amiket írtál, és meglátjuk, hogy javul-e a dolog.
2015. okt. 1. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Ne próbálgass semmit, hanem menj szépen el az orvoshoz!Nem minden csomó ciszta! Van többféle jóindulatú elváltozás és van olyan, ami nem jóindulatú! Tessék szépen elmenni, megmutatni. Csinálnak egy ultrahangot, amivel meg tudják nézni mi van belül.

A válaszoló is elment szakorvoshoz nem véletlenül! Te is tedd azt, mert adott esetben az életeddel játszol!

2015. okt. 1. 10:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenképp elmegyek majd a dokihoz, de csak a két menzesz között, mert addig úgyse tudna semmi biztosat mondani, mert bezavar a ciklus.
2015. okt. 1. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!