Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy élitek meg a menzesz...

Hogy élitek meg a menzesz időszakát, gyógyszerek, lelki változás, ingerültség? Hogyan lehet átvészelni ezt, praktikák?

Figyelt kérdés

2015. szept. 6. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem az a 7nap gyogyszermentes nap maga a megvaltas.
2015. szept. 6. 17:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Előtte pár napig nagyon ideges vagyok, azt utálom. Néha veszek be fájdalomcsillapítót, hogy tudjak aludni este. :)
2015. szept. 6. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem mielőtt megjön, általában ingerültebb vagyok. Ezt a barátaim, családtagjaim szóvá is teszik mindig. Igyekszem kontrolállni magam, de akaratlanul is ideges leszek. Aztán nagyon erős görcsök is előfordulnak. Nem.minden hónapban, de gyakran. Fel sem tudok állni, hányingerem van. Gyógyszert nem szeretek beszedni, legutóbb ki.is hánytam. A forró törölköző a hasra/forró fürdő általában mindig segít.
2015. szept. 6. 17:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Korfüggő, hogy valakinek milyen erős? Írnátok ezalapján kor is légy szíves!
2015. szept. 6. 17:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálam havonta változó, épp melyik tünet erősebb, de ami általában előjön ilyenkor, az a szörnyű fejfájás,pár órára legyengülés, és ami mostanában fokozottabb ilyenkor, a szívritmuszavar, múltkori mensi előtt majdnem egy hétig kalimpált a szivem össze-vissza főleg este jött elő, mikor fekvő helyzetbe kerültem és nagyon idegesít.Aztán most megint megjött és most újra itt ez a fránya "szívbaj".Egész este ugrált a szivem, bekalimpál és avérnyomásom felment 160-ra meg fájt nagyon a fejem.Néha rámjön ilyenkor a hasmenés is, de teljesen váratlanul, egyik pillanatról a másikra, minden egyéb ok nélkül..A hasam nem szokott fájni, legalább is teljesen jelentéktelen kis fájdalom néha előfordul.Sajnos az enyém bonyolultabb eset.Néha ingerült is vagyok.Sajnos nincs rá jó praktikám, citromfű teát iszom, de nem sokat ér.
2015. szept. 6. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 12 éves koromtól 8 napos volt egészen 29 éves koromig, amikor is fogamzásgátlót kezdtem szedni. De úgy képzeld el, hogy az első 5 napban kb óránként cseréltem a betétet, iszonyú erős volt...

Szerencsére nagyon nem fájt, én sokat mozogtam mindig, hogy oldódjon a görcs. Gyógyszereket nem szeretek szedni. Általában kutyát sétáltattam, ha nagyon fájt.

Most már csitult a tablettától, mióta abbahagytam, már csak 6 napos,és nem is olyan erős.

Jelenleg pedig babát várok, úgyhogy nincs ilyen gondom :)

Amúgy nem éltem meg teherként sosem, talán az éjszakai felpattanásokat kihagytam volna, de ki lehetett bírni. Mondjuk egyszer 14 napig megvolt, akkor majdnem kaparás lett a vége...lehettem vagy 15 éves...

2015. szept. 6. 19:29
 7/9 anonim válasza:
Nekem általában nagyon szokott fájni a hasam, de ilyenkor mindig beveszek egy gyógyszert. Tudom hogy nem a legjobb megoldás de elég nehéz elviselni a nélkül. Egyébként már beletörődtem hogy minden hónapban egyszer ki kell bírnom. Bár olyankor elégé ingerült és hisztis vagyok.
2015. szept. 13. 15:47
 8/9 anonim válasza:
Nekem első havim óta (13 éves voltam) iszanytosan görcsölt a hasam.Csak a legerősebb fájdalomcsillapítóval lehetett elviselni.Aztán amikor fogamzásgátlót kezdtem szedni akkor javult a helyzet.Mindig azt mondták,hogy majd ha szülök egy gyereket akkor ez elmúlik.Most 3 gyermek után továbbra is elviselhetetlen volt a fájdalom.Nem vagyok egy mimóza,bírom a fájdalmat,de ez iszonyatos szülési fájdalommal vetekszik.Most elkezdtem megint fogamzásgátlót szedni és így nem olyan horror a menszi ideje.A mennyiséggel kapcsolatban nekem mindig elég sok volt,kortól függetlenül.A gyógyszer mellett jelentősen csökkent a mennyiség.
2015. szept. 13. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Akinek ilyen fájdalmas,szedjen rendszeresen magnéziumot.

Sőt (más okból)annak is kéne,akinek fájdalmatlan,mert Magyaro.magnéziumban szegény terület.

Csak jól felszívódót szabad venni,mert a nem hasznosuló lerakódik a szervezetben és komoly betegségeket okoz,no meg pénzkidobás.Valamint csak olyat,amelyik tartalmazza a napi ajánlott adagot,mert sok olyan van a piacon,ami kevés hatóanyagú. https://www.youtube.com/watch?v=60WrXm0sn1w

2015. szept. 14. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!