Vérszegénység erős menstruációtól?
Figyelt kérdés
Azért vagyok vérszegény mert erős a menstruációm, vagy mástól???2015. szept. 4. 09:15
1/7 anonim válasza:
Ezt ki kell vizsgáltatni. Sok oka lehet. Nekem az maradt, hogy csak a mensitől.
2/7 anonim válasza:
Lehetséges, de korántsem biztos. Ha a vérvesztés meghaladja a ciklus alatt a 0,35-0,45 litert akkor igen. Ez azonban angyon ritka.
A nőknek eleve éppen e miatt alacsonyabb a haemoglobinértékük és a vörösvértest-számuk.
Ez legkönnyebben terhesség alatt fog kiderülni. Akkor alapból is nő a vörösvértest-szám.
3/7 anonim válasza:
Attól is lehet, de ezt orvosnak kell eldönteni. Állítólag egy menstruáció alatt nagyon kevés vér távozik. Labor mutatta ki a vérszegénységet?
4/7 anonim válasza:
2: Nem ritka sajnos, a nők negyedére-harmadára igaz, én nemigen tudok elmozdulni a WC mellől a mensi alatt. A mennyiségadatot honnan vetted?
5/7 anonim válasza:
Menstruációkor a táávozó dolog nagyrésze a megvastagodott nyálkahártya, annak darabjai, a vér elég elenyésző, kb 50ml. Ez egészen biztos, ugyanis én vérszegény vagyok, voltam ezzel a problémával 2 éve a nőgyógyászomnál is és azt mondta, nagyon ritka, de persze hozzájárulhat akár ez is, viszont kizárólag erős mensitől nem alakul ki vérszegénység.
6/7 anonim válasza:
5: Jó, akkor az én orvosaim, akik 15-20 évig folyamatosan vizsgáltak emiatt, és a haematológusom a SOTE professzora, az mind hülye ezek szerint, mert mind arra jutott, hogy kizárólag a mensitől van nekem.
7/7 anonim válasza:
Kedves 6-os, nem mondtam azt sem, hogy hülyék, meg azt sem, hogy soha ilyen nem alakulhat ki. Lehet ilyen, de annyira ritka, hogy attól, hogy valakinél jelentkeznek a vérszegénység tünetei, még nem kell azonnal arra gondolni, hogy a mensitől van, ugyanis NAGYON RITKA.
Orvossal meg felesleges hencegni, ő is ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!