Fogamzásgátló váltásnál lehet ilyen, vagy más lehet a probléma?
Először is nyugi! Nincs baj.
Mivel ugyanaz a hatóanyag volt a Gestomixben is (vagy azzal egyenértékű), mint a Tasiában, nem kellene neki ilyet csinálni, ha a 8. napon vetted be az első szemet.
A terhesség nem vérzik, legalább is nekem azt tanították, hogy az pont a vérzés hiányával jár. Erre gondolni is fölösleges.
Egyébként én arra szavaznék, hogy nem az új gyógyszertől van, mert az nem tud ilyen gyorsan hatást kiváltani. Lehet, hogy csak egy pillanatnyi szabályozási zavarba került a szervezet, és most az előző, szokatlanul kevés vérzést próbálja kompenzálni. A női ciklus tud összevisszaságokat csinálni, néha megjön egy héttel korábban, egy héttel később, kimarad egyet, vagy az egész cikluson keresztül megmarad egy kis pecsételő vérzés. Ezek mind normálisak.
Baj akkor van:
- ha bővebb vérzés áll fenn sokáig (ez is inkább a vérvesztés miatt gond; ha hirtelen vérvesztés nincs, a dolog mindenképp ráér)
- ha a probléma az új ciklussal nem nullázódik, a tünet ciklusokon keresztül megmarad (jelentkezzen akár folyamatos pecsételő vérzésként, vagy ciklustól független, rendszertelen, de ismétlődő vérzésként, akár fájdalomként)
- ha a menstruációs vérzés három egymást követő alkalommal kimarad, pedig korábban rendszeres volt
Remélem segítettem, a további kérdésekre is szívesen válaszolok privát üzenetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!