Ciszta vagy terhesség lehet?
hello. 20 éves vagyok és megmondom őszintén kicsit össze vagyok kavarodva.
január 28.án jött meg utoljára a menstruációm, már az is sem olyan volt mint szokott-csöpögés, pár nap alatt semmi nem volt.
csináltam akkor teszteket, negatív volt minden. Elmentem február elején voltam dokinál (nagyon jó doki- Dr Bácskai-Szfvár) vett mintát, minden rendben volt, de azt mondta 4mm a nyálkahártyavastagság, szal esélytelen.
szedtem 1-2hétig folsavat, és egész februárban dolgoztunk a "dolgon" :) már 10.napja hogy nem jön meg, fájdogál a cicim (amúgy sem kicsik) , és amin meglepődtem: 5különböző márkájú POZITÍV TERHESSÉGI TESZT-persze az összes halvány volt, de mind pirosas rózsaszínes szal nem "szellemcsík" vagy mi.
a lényeg hogy tegnap voltam a Fejér megyei Szent György kórházban a nőgyógyászaton,(Dr Berzsenyi) és bevittem a teszteket.azonnal "megvizsgált" kb 5mp-ig benyomta az ujját és megnyomkodott, és azt mondta nincs semmi. SEMMI!!
nem értem. azt mondta tévednek a tesztek. 5db téved???kértem uh-t, de azt mondta nem indokolt, és nem csinálja..
majd azt mondta hogy menjek majd jövőhéten vérvizsgálatra meg mit tudom én még hova.erre felhívtam a székesfehérvári nővédelmiseket, és azt mondták kora terhességet (5-6.hét)csak ultrahanggal tudnak megállapítani..
most hétfőn odamegyek, de majd szét esz az ideg mi lehet..
aggódom, mert szeretnénk..szerintetek??..
UI: nemrég együtt voltunk a kedvesemmel, és most a törlésnél észrevettem hogy nagyon kicsit véres lett..pirosas szín...
nagyon félek, hogy nem baba... de csinálok majd tesztet...
igazából nem volt vérzés, csak ma az aktus után egy törlésnyi...
de reménykedem, hogy csak nem vette észre a doki mert a fogamzás "csak" 3hete volt..szal most még csak az 5.hét lenne..
nem akarom magamnak bebeszélni, de uh nélkül és vérvizsgálat nélkül még azért reménykedem..csak addig szét vet az ideg:((
de azért köszi...
Jól mondták, a korai terhességet csak UH-val lehet megállapítani, tapintással még nem, mivel túl kicsi. De azt nem értem, hogy ha az orvos azt mondta, hogy nincs "semmi", akkor miért küldött laborba?
U.i.: Nem feltételezem, hogy rosszul használtad a tesztet, de leírom (hátha másnak nem evidens, és sokszor van ebből gond), hogy terhességi tesztekből két féle működési elvű van, az egyiknél az 1 vonal, míg a másiknál a 2 vonal jelenti a pozitívat, míg a negatív eredmény szintén "fordítva" van. Szóval mindig érdemes elolvasni a tájékoztatót, pláne, ha számodra új fajta tesztet használsz.
köszi a gyors válaszokat..
mindegyik teszt "C" (controll) és "T" (teszt) vonalas volt.. egy volt ami mártogatós, a többi cseppentős volt..
de megvan miindegyik még.. és most hogy így mondod, lehet nem néztem rendesen, de szerintem ahol kiírják ezt a 2 betűt ott az a lényeg ha 2 csíkos..
de nagyon köszi
hétfőn elmegyek a nővédelmibe, reggel, és uh-n megnéznek.
majd ott megmondják hogy ciszta-e vagy baba..
és gondolom mindenki tudja melyiknek örülnénk :D
további szép estét..
JAJJ...
Minden fajtánál van kontroll és tesztsáv, szóval lehet, hogy mégiscsak el kellene olvasni a tájékoztatót.
A "szendvics ELISA" technikánál a 2 csík jelenti a pozitívat, de ha "kompetatív ELISA" módon működik, ott 1 a pozitív és kettő a negatív.
Azaz mindkét fajtán kettő sáv van, ez alapján nem lehet tudni, hogy milyen elven működik.
igazad van..
a dobozok még megvannak, nem gond, elolvasom.
abból 5db volt, 2 azonos márka, 3pedig számomra ismeretlen. de a kocsiban bnőm nézte őket, nem mondta hogy bármelyik is másképp értelmezendő.
de 5ből akkor csak 2után kell utánaolvasnom. 2 "lepisilős"-ről.
de köszi, tényleg
most nagy felindulásból kukáztam egyet:)
és megkerestem az összeset.
1. "lepisilős" BioNexia (comfort plus)érzékenység: 20as
2. Gravi-Hcg az is 2csíkkal mutatta a pozitívet
3. Medi-lab
4. discolor -kazettás
az összeset jól értelmeztem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!