Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ciszta vagy terhesség lehet?

Ciszta vagy terhesség lehet?

Figyelt kérdés

hello. 20 éves vagyok és megmondom őszintén kicsit össze vagyok kavarodva.

január 28.án jött meg utoljára a menstruációm, már az is sem olyan volt mint szokott-csöpögés, pár nap alatt semmi nem volt.

csináltam akkor teszteket, negatív volt minden. Elmentem február elején voltam dokinál (nagyon jó doki- Dr Bácskai-Szfvár) vett mintát, minden rendben volt, de azt mondta 4mm a nyálkahártyavastagság, szal esélytelen.

szedtem 1-2hétig folsavat, és egész februárban dolgoztunk a "dolgon" :) már 10.napja hogy nem jön meg, fájdogál a cicim (amúgy sem kicsik) , és amin meglepődtem: 5különböző márkájú POZITÍV TERHESSÉGI TESZT-persze az összes halvány volt, de mind pirosas rózsaszínes szal nem "szellemcsík" vagy mi.

a lényeg hogy tegnap voltam a Fejér megyei Szent György kórházban a nőgyógyászaton,(Dr Berzsenyi) és bevittem a teszteket.azonnal "megvizsgált" kb 5mp-ig benyomta az ujját és megnyomkodott, és azt mondta nincs semmi. SEMMI!!

nem értem. azt mondta tévednek a tesztek. 5db téved???kértem uh-t, de azt mondta nem indokolt, és nem csinálja..

majd azt mondta hogy menjek majd jövőhéten vérvizsgálatra meg mit tudom én még hova.erre felhívtam a székesfehérvári nővédelmiseket, és azt mondták kora terhességet (5-6.hét)csak ultrahanggal tudnak megállapítani..

most hétfőn odamegyek, de majd szét esz az ideg mi lehet..

aggódom, mert szeretnénk..szerintetek??..

2010. márc. 6. 16:56
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

UI: nemrég együtt voltunk a kedvesemmel, és most a törlésnél észrevettem hogy nagyon kicsit véres lett..pirosas szín...

nagyon félek, hogy nem baba... de csinálok majd tesztet...

2010. márc. 6. 19:33
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha a doki vizsgálat után azt mondta, h nincs akkor én nem nagyon reménykednék, de 5 teszt na az elgondolkodtató most írnám azt is lehet, h elvetéltét, de nem írtad, h volt-e akkor vérzésed részemről passz, de mivel nagyon szeretnél babót én tiszta szívből drukkolok neked, h az legyen! És ne idegeskedj!
2010. márc. 6. 20:19
 3/18 A kérdező kommentje:

igazából nem volt vérzés, csak ma az aktus után egy törlésnyi...

de reménykedem, hogy csak nem vette észre a doki mert a fogamzás "csak" 3hete volt..szal most még csak az 5.hét lenne..

nem akarom magamnak bebeszélni, de uh nélkül és vérvizsgálat nélkül még azért reménykedem..csak addig szét vet az ideg:((

de azért köszi...

2010. márc. 6. 21:07
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Jól mondták, a korai terhességet csak UH-val lehet megállapítani, tapintással még nem, mivel túl kicsi. De azt nem értem, hogy ha az orvos azt mondta, hogy nincs "semmi", akkor miért küldött laborba?

U.i.: Nem feltételezem, hogy rosszul használtad a tesztet, de leírom (hátha másnak nem evidens, és sokszor van ebből gond), hogy terhességi tesztekből két féle működési elvű van, az egyiknél az 1 vonal, míg a másiknál a 2 vonal jelenti a pozitívat, míg a negatív eredmény szintén "fordítva" van. Szóval mindig érdemes elolvasni a tájékoztatót, pláne, ha számodra új fajta tesztet használsz.

2010. márc. 6. 21:17
 5/18 A kérdező kommentje:

köszi a gyors válaszokat..

mindegyik teszt "C" (controll) és "T" (teszt) vonalas volt.. egy volt ami mártogatós, a többi cseppentős volt..

de megvan miindegyik még.. és most hogy így mondod, lehet nem néztem rendesen, de szerintem ahol kiírják ezt a 2 betűt ott az a lényeg ha 2 csíkos..

de nagyon köszi

hétfőn elmegyek a nővédelmibe, reggel, és uh-n megnéznek.

majd ott megmondják hogy ciszta-e vagy baba..

és gondolom mindenki tudja melyiknek örülnénk :D

további szép estét..

2010. márc. 6. 21:25
 6/18 anonim ***** válasza:
44%

JAJJ...

Minden fajtánál van kontroll és tesztsáv, szóval lehet, hogy mégiscsak el kellene olvasni a tájékoztatót.

A "szendvics ELISA" technikánál a 2 csík jelenti a pozitívat, de ha "kompetatív ELISA" módon működik, ott 1 a pozitív és kettő a negatív.

Azaz mindkét fajtán kettő sáv van, ez alapján nem lehet tudni, hogy milyen elven működik.

2010. márc. 6. 21:59
 7/18 A kérdező kommentje:

igazad van..

a dobozok még megvannak, nem gond, elolvasom.

abból 5db volt, 2 azonos márka, 3pedig számomra ismeretlen. de a kocsiban bnőm nézte őket, nem mondta hogy bármelyik is másképp értelmezendő.

de 5ből akkor csak 2után kell utánaolvasnom. 2 "lepisilős"-ről.

de köszi, tényleg

2010. márc. 6. 22:12
 8/18 A kérdező kommentje:

most nagy felindulásból kukáztam egyet:)

és megkerestem az összeset.

1. "lepisilős" BioNexia (comfort plus)érzékenység: 20as

2. Gravi-Hcg az is 2csíkkal mutatta a pozitívet

3. Medi-lab

4. discolor -kazettás

az összeset jól értelmeztem..

2010. márc. 6. 22:34
 9/18 A kérdező kommentje:
a discolor nevűből volt a kettő...
2010. márc. 6. 22:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
20:19-es válaszoló vagyok megint én csak újra meg újra azt tudom írni, h nagyon szorítok neked, h babó legyen! Majd írd meg, h mi lett az eredmény, mert én is nagyon kíváncsi vagyok!
2010. márc. 7. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!