Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet szűz lánynak cisztája?

Lehet szűz lánynak cisztája?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és még szűz - nem rég voltam sonon és állítólag petefészek cisztám van. a menszeszem nagyon bonyolut . van ugy hogy 2honapig nem jön meg . azt van hogy meg jön oszt tart 1-honapig is . utana megint semmit vagy 2honapig. erős fájdalmaim vannak. a medence csontnál és a hasam környékén is . az orvos azt mondta hogy addig nem tudnak ki vizsgálni mig szűz vagyok . és azt is mondta hogy leeht hogy meg operálnak rá . és én ettől nagyon félek . mert igy volt a barátnőm és neki az egyik petefészkjét el tavolitottak . és félek hogy veelm is igy lesz . de a fajasok mostanaig tart . es utoljara majus2dikan volt a menszeszem most pedig julius van és azóta se semmi ! Szerintetek mit tegyek ? nagyon nehez dontes ez nekem! mert félek!

2015. júl. 15. 02:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet, mivel nem a szex által alakul ki, tapasztalat. 2 féle ciszta van a felszívódós és a műteni való. A barátnőd lehet, hogy halasztotta és halasztotta, és már túl késő volt.
2015. júl. 15. 03:27
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg szülői és mivel elmúltál 14 közös beleegyezéssel átszakíthatják a szűzhártyádat, attól még szűz maradsz, hogy nem volt benned férfi nemi szerve. Szóval ne húzd az időt
2015. júl. 15. 03:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Aha köszönöm a valaszokat .

abba nem egyeznek bele hogy atszakitjak. es epp ez miatt nem tudnak kivizsgalni .

2015. júl. 15. 03:39
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mondd a szüleidnek, hogy búcsút inthetnek az unokáknak, és hogy a szűzhártya fontosabb, mint a lányuk egészsége.. Egyébként gyámhatóságnak nyújts be egy kérelmet, hogy megcsinálhassa az orvos, nyugi, nem fogják a szüleidet meghurcolni, maximum leszídják. A szüleid nem hitgyülisek véletlenül? Csak mert azok ilyenek.. és 17 éves vagy, nem 12
2015. júl. 15. 03:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a hülyeség?

Nem itt kellene kamusztroikat gyártani!

1) Mi az, hogy "állítólag petefészek cisztám van"??

Vagy van, vagy nincs.

De nincs olyan hogy állítólag.

Egyetlen egy vizsgálat alapján nem is lehet megállapítani, mert cisztának csak az az elváltozás nevezhető, ami bizonyos méret fölötti és több ciklus után is jelen van, nem szívódik fel.

Vizsgálat nélkül egyáltalán hogy hihetsz ilyet?

Egyébként mi a rák az a "sonon"?

2) Nem kell semmit átszakítani. Eleve azért, mert a szűzhártya LYUKAS! Alapvető anatómia!

Egy rugalmas membrán, ami "átszakítás" nélkül lehetővé tesz bármilyen vizsgálatot!

Ha ezt a szüleid nem tudják, vegyék elő a biológia tankönyvedet!

Ha az orvosod nem tudja, akkor az Ecserin vehette a diplomáját.

-> ebből következik is, hogy

3) Természetesen vizsgálnak szűzlányokat is. Nem véletlenül van "szűzkacsa" is.

Arról nem is beszélve, hogy a ciszta meglétének vizsgálatához nem is feltétlen szükséges hüvelyi bekukkantás!

Már csak ezért is nettó baromság, amit írsz arról, hogy az orvos nem vizsgál meg, amíg szűz vagy!

(Arról nem is beszélve, hogy nem a szűzhártyádtól vagy szűz...)

4) Egy esetleges műtét se hüvelyen keresztül történik. Laparoszkópiáról bizonyára még nem hallottál, igaz?

Legközelebb kamugyártás előtt olvass utána a témának, mert rögtön lebuksz, ha a valóságnak ennyire ellentmondó blődségeket hordasz össze!

2015. júl. 15. 07:45
 6/11 anonim ***** válasza:

mármint sonográfián voltál? akkor csak meg vizsgáltak.és ha abbol megállapitották kb laborvizsgálaton kivül a hormonok miatt nem is kellene más vizsgálat ez a kettő valahogy nagyon nem stimmel.

az meg hogy valaki szűz nem jelenthet gondot a gyógyitásban. szűz lányokat is szoktak vizsgálni.

a cisztára pedig attol függ milyen szoktak gyogyszert felirni elsősorban amitöl felszivodhat, mert joindulatu, ha nagyon sok vagy nagy akkor van mütét.

szerintem keress egy másik dokit. mert ez a történet eléggé sántit nekem.

2015. júl. 15. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
egyébként igen az 5ös is jókat irt
2015. júl. 15. 09:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valszokat ! csak nem kertem en durva valaszokat ! :) elvegre meg nem kamuzok! kepzeljetek nem anyukamek nem hagyak atszakitani ha nem én! az orvosok meg allapitotak hogy petefeszek cisztam van! ezen mit nem lehet meg erteni! egybol kamuzas meg kamuzas hmm ma az ember tanacsot se kerhet !
2015. júl. 15. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Keressetek másik orvost, mert ezt így biztosan nem lehet megállapítani amit írtál.
2015. júl. 15. 11:31
 10/11 anonim válasza:

Ez érdekes, 10 voltam, mikor hasi fájdalmak miatt először voltam gyermeknőgyógyásznál,15, mikor először megtalálták a cisztámat. És szűz mindkettőnél. A gyereknőgyógyász simán kivizsgált, ultrahanggal is, kézzel is. Egyszerűen csak a végbélbe nyomja az ujját, nem a hüvelybe. De hüvelyi vizsgálat is létezik szűz lányoknak, szűzhártya-sérülés nélkül.

Amúgy ne parázz, laparoszkópiával kivették 20 évesen, utána szültem, aztán visszanőtt, úgy szültem a másodikat, aztán kivették petefészkestől és most az egy petefészkemmel fél idős várandós vagyok. :)

2015. aug. 13. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!