12 éves lány vagyok 11 hónapja van meg a menstruációm már rendesen beállt és elég erős szokott lenni. Anyukám azt mondja hogy ő már a 4. menstuációjától tampont használ ameddig a nővérem meg nem született addig tampont használt és utánna átváltott a betétre. Én még nem próbáltam ki a tampont. Azon gondolkoztam hogy átváltok a tamponra. Ti mennyire ajánljátok?
Szia! Én Megmondom őszintén nem vagyok ellene a tamponnak,de szerintem te még túl fiatal vagy. Amúgy erről kérdeztem a nőgyógyászomat és egyáltalán nem ajánlotta, sőt ellene volt. Persze ez a te döntésed, de én még nem ajánlanám neked.
2015. júl. 12. 19:23
2/4 anonim válasza:
Szerintem jó a tampon én is azt preferálom. Semmit nem veszíthetsz azzal, hogy kipróbálod. Max nem sikerül felhelyezni és majd máskor újból megpróbálod.
Az OB mini kezdésnek tökéletes.
Én 16 éves korom óta használom, előtte nem sikerült felhelyeznem. Anyum meg nem szereti, de szerencsére soha nem ellenezte csak azért mert neki nem vált be.
2015. júl. 12. 19:23
3/4 anonim válasza:
Ezt Nekedkell eldöntened. Én utálom a folydogáló vér érzését, első alkalommal, 11 évesen mentem a boltba és vettem tampont, azóta azt használok, esetenként betéttel együtt. Jól jön pár plusz óra, ha pl. túrázik az ember, de amúgyis biztonságosabb úgy. Erős éjszaka után úgyis moshatok fehérneműt, hiába a dupla védelem...
Rendelnem kéne intimtölcsért, na az a macerás, a tampon felhelyezésébe hamar belejön az ember, legalábbis a legtöbben.
2015. júl. 12. 20:09
4/4 anonim válasza:
11 éves korom óta menstruálok, mindig betétet használtam. Mennyiszer volt, hogy éjszaka átáztam... kényelmetlen volt, meg mindig koszosnak éreztem magam amiatt, hogy a "véremben ültem/feküdtem". A tampont hosszú ideig nem mertem kipróbálni. De 1 hónapja kipróbáltam, 19 éves fejjel. Nem ment az elején könnyen, de sikerült rendesen felhelyeznem, és ezerszer jobb mint a betét. Sokkal higiénikusabbnak érzem. Sajnálom, hogy nem kezdtem el korábban használni. Mondjuk éjszakára betétet használok, próbálom minimum 5 óránként cserélni a tampont (ha megtelt, persze előbb), azért félek a TSS-től.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!