Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betét vagy tampon?

Betét vagy tampon?

Figyelt kérdés
12 éves lány vagyok 11 hónapja van meg a menstruációm már rendesen beállt és elég erős szokott lenni. Anyukám azt mondja hogy ő már a 4. menstuációjától tampont használ ameddig a nővérem meg nem született addig tampont használt és utánna átváltott a betétre. Én még nem próbáltam ki a tampont. Azon gondolkoztam hogy átváltok a tamponra. Ti mennyire ajánljátok?
2015. júl. 11. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a tampon az jobb, mert nem kell olyan ritkán cserélni. Plusz gondolj bele, hogy a betét milyen gusztustalan. Magad alá vérzel, amibe ha leülsz, vagy fekszel beleragadsz.
2015. júl. 11. 19:07
 2/10 anonim ***** válasza:
De nem árt, ha belegondolsz a TSS-be, ha a szervezeted nem bírja a tampont, vagy rosszul vagy tőle, mikor benned van, akkor dobd ki
2015. júl. 11. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:
A TSS nagyon ritka és betétet használok körében is előfordulhat.
2015. júl. 11. 19:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Én tampont használok jó ideje, sokkal jobb , mint a betét. Persze macerásabb is, be kell tartani a tisztasági szabályokat.
2015. júl. 11. 19:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak ajánlani tudom.Nekem le kellett raknom a tampont pár hónapra betegség miatt.Hát mondanom se kell a betéttel az a pár nap kész rémálom!Már kezdtem elfelejteni milyen jó is a tampon úgy hozzá szoktam.Nincs ragasztgatás,nedvesség érzés,ha felállsz azon parázol vajon kibírja e.Szóval csak ajánlani tudom mert nagyon kényelmes!És tiszta is.Próbáld ki mihamarabb nem bánod meg!
2015. júl. 11. 20:04
 6/10 anonim ***** válasza:
a tampon sokkal kényelmesebb, igen, de a betét higiénikusabb. nőgyógyásztól tudom, hogy a tampon szétrombolja a hüvely normál flóráját, ami miatt több esélyed lesz a betegségekre. vagy betét, vagy tampon de aztán használj probiotikumos hüvelykúpot, hogy ne kapj el semmi rondaságot!
2015. júl. 13. 19:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor az a nőgyógyász adja vissza a diplomáját, a hüvely ph-ját nem befolyásolja a tampon, az csak egy eszköz..
2015. júl. 13. 19:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Tényleg nem befolyásolja, amikor valami idegen dolog van BENNE a testedben ÓRÁKIG, ráadásul még véres. De gondolom te sokkal jobban értesz ehhez. Olvasgass csak.

[link]

("A tampont ugyanis három-négy óránként, de gyenge vérzés esetén is legfeljebb nyolc óra elteltével mindenképpen ki kell cserélned, mert a benne felgyülemlő vérben elszaporodhatnak a baktériumok, és betegségeket okozhatnak.")

[link]

[link]

De gondolom mindenki hülye, csak te vagy okos, ez már csak így szokott lenni. Nem mondom, SOKKAL kényelmesebb, mint a betét, de én inkább kibírom azt a pár napot 'pelenkában', minthogy bármi sz@rságot kockáztassak. Kinek mi.

2015. júl. 14. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Tampon pártiak érvei:

- nem látszik,

- viselni lehet a tanga bugyival is,

- nincs "nedvesség" érzés leüléskor,

- nem ázik át,

- uszodában is lehet használni

A tampon ellenzői:

- könnyen sérülhet a hüvely nyálkahártyája,

- nagy a fertőzésveszély,

- feszítő, kellemetlen érzés az alhasban

(lehet, hogy nem is annyira kényelmes a tampon?)

Betétpártiak érvei:

- kisebb a fertőzésveszély,

- nem kell semmit feltenni a hüvelybe,

- megfelelő betét, megfelelő gyakorisággal

- cserélve nem ázik át!

2015. júl. 14. 11:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nagyon görcsölős típus vagyok, az elején betétet használtam, aztán kipróbáltam a tampont is. Hát amit akkor átéltem.. nem tudom mi történt, de mintha nem tudott volna "tisztulni" rendesen a méhem, iszonyatosan begörcsöltem, még jobban, mint szoktam. Én is gyűlölöm a betétet, sőt.. az egész menstruációt, de nem görcsölök annyira, mint tamponnal. :-)
2015. júl. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!