Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Letezik olyan no (25 eves...

Letezik olyan no (25 eves legalabb), akinek soha nem volt semmilyen nemi betegsege?

Figyelt kérdés
Sokszor latok gombasodasrol kerdest, illetve olyan dolgokat amiket szuzek is elkapnak. Gombasodas akkor nem nemi uton terjed? Fugg a no immunrendszeretol? Letezik olyan no akinek soha semmi baja nem volt (nemi szervevel)?
2015. jún. 22. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem sosem volt ilyen problémám, és 31 éves vagyok. A gombásodás nagyon nagyban függ az immunrendszertől.
2015. jún. 22. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:

A hüvelyflórában nagyon sok baktérium előfordul, és emellett gombák is lehetnek. Ezek normális esetben, ha a ,,jótékony" baktériumok dominálnak a hüvelyben, nem tudnak elszaporodni, nem okoznak tüneteket, ám ha minimálisan is, a legtöbb nőnél jelen vannak. Ha valami történik (legyengül az immunrendszer betegség miatt, antibiotikum szedése, akármi), és lecsökken a jótékony baktériumok száma, a gombák el tudnak kezdeni szaporodni, és tünetet okoznak. Mivel mindenkivel előfordul, hogy megbetegszik életében, sokaknál előfordul a gombásodás állapota. Ezért is fontos, hogy ilyenkor nemcsak a gomba kiirtására kell törekedni, hanem a hüvelyflóra helyreállítására is.

Természetesen létezik olyan nő, akinek soha sincsen baja, de ők vannak kisebb létszámban.

2015. jún. 22. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez kb olyan probléma mint az orrfolyás, nagyon gyakori. Csak azzal ellentétben érdemes kezelni különben sokkal tovább tart.
2015. jún. 22. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon függ a nő életmódjától!

például nekem se volt még semmi bajom, 29 éves vagyok, két gyermek anyja, összesen 2 kapcsolatom volt, nem dohányzom, nem szedek fogamzásgátlót (gumival védekezünk), férjemnek is a második kapcsolata vagyok, higiéniára ügyelünk.

Három barátnőm van, nagyjából hasonlóak a paramétereik és egyiknek sem volt semmi baja se. Bocsánat, nem igaz , mert az egyiknek volt gombája egyszer pár éve egy uszodai nap után, amit Canestennel kikezelt és azóta sincs semmi baja.

2015. jún. 22. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!