Letezik olyan no (25 eves legalabb), akinek soha nem volt semmilyen nemi betegsege?
A hüvelyflórában nagyon sok baktérium előfordul, és emellett gombák is lehetnek. Ezek normális esetben, ha a ,,jótékony" baktériumok dominálnak a hüvelyben, nem tudnak elszaporodni, nem okoznak tüneteket, ám ha minimálisan is, a legtöbb nőnél jelen vannak. Ha valami történik (legyengül az immunrendszer betegség miatt, antibiotikum szedése, akármi), és lecsökken a jótékony baktériumok száma, a gombák el tudnak kezdeni szaporodni, és tünetet okoznak. Mivel mindenkivel előfordul, hogy megbetegszik életében, sokaknál előfordul a gombásodás állapota. Ezért is fontos, hogy ilyenkor nemcsak a gomba kiirtására kell törekedni, hanem a hüvelyflóra helyreállítására is.
Természetesen létezik olyan nő, akinek soha sincsen baja, de ők vannak kisebb létszámban.
Nagyon függ a nő életmódjától!
például nekem se volt még semmi bajom, 29 éves vagyok, két gyermek anyja, összesen 2 kapcsolatom volt, nem dohányzom, nem szedek fogamzásgátlót (gumival védekezünk), férjemnek is a második kapcsolata vagyok, higiéniára ügyelünk.
Három barátnőm van, nagyjából hasonlóak a paramétereik és egyiknek sem volt semmi baja se. Bocsánat, nem igaz , mert az egyiknek volt gombája egyszer pár éve egy uszodai nap után, amit Canestennel kikezelt és azóta sincs semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!