Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítség! Kétségbe estem!...

Segítség! Kétségbe estem! Nőgyógyászhoz kell mennem? 14/L

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a gyermekorvosomnál azzal hogy azèrt nem mentem iskolába mert menstruáltam. Mondtam nagyon fájt a hasam. Adott beutalot az ultrahang vizsgálatra ès a vèrvètelre. Eddig oke de az ultrahangos papiron ez áll:"Tisztelt ultrahang szakrendelő

Kèren betegem szíves hasi ès kismedence UH vizsgálatát!"

Ez mit jelent? Ès mèg ez van mellette: "gyanított betegsèg vagy állapot miatt"

Mi az az állapot?

2015. máj. 20. 09:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem kell egyből rosszra gondolni,nyugi. Megnézik minden oké-e, van-e bármi baj. Nem értek hozzá, de tapasztalatból mondom,nem kell beparázni egyből.
2015. máj. 20. 09:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Oke de ugye csak a hasam vizsgálják nem kell leöltözni?
2015. máj. 20. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Pl. kisebb gyulladás. Az ultrahangon csak a hasadat fogják nézni, amit leírtál, nem nőgyógyászati uh-ra értendő szerintem. És gyanítom, hogy semmit se fognak találni, a házi orvosnak viszont kötelessége kizárni minden lehetőséget, ne izgulj.
2015. máj. 20. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
33%

En is voltam ilyenen. Valoszinuleg csak a hasadat fogja vizsgalni, ha meg szuz vagy.

Viszomt, ha esetleg mar nem vagy az, akkor ne titkold el es hagyd hogy megvizsgaljon:)

2015. máj. 20. 09:35
 5/11 anonim ***** válasza:
uh-ra kell menned nem nőgyógyászhoz, a pólódat kell felhúznod, oda is van írva hogy HASI uh, nem hüvelyi.
2015. máj. 20. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:
59%
elobb-utobb ugyis el kell menned nogyogyaszhoz, szerintem ideje hozzaszoktatnod magad a gondolathoz.
2015. máj. 20. 09:36
 7/11 anonim ***** válasza:
27%

Miért nem kérdezed meg azt az embert az állapotról, aki ezt írta? Honnan tudnánk mi, hogy egy másik ember mire gondolt?

Egyébként semmit sem kell. Ha kést szorítanak a torkodhoz és rád parancsolnak, hogy tedd szét a lábad, akkor sem kell azt tenned amit mondanak. Nem létezik olyan, hogy kell. 14 évesen sem létezik.

Ha akarsz elmész orvoshoz, ha nem akarsz akkor nem. Ha kérik hogy vetkőzz le akkor levetkőzhetsz, ha nem akarsz akkor nem.

Ha szüleid azt mondják ne ugorj autó elé akkor nem ugrasz, ha máshogy tartja kedved akkor ugrasz.

Senki sem mondhatja meg mit csinálj, csak vannak vagy jó vagy kevésbé jó tanácsok.

A tanár sem mondhatja meg mit csinálj az iskolában, csak ha nem csinálod akkor következményekkel jár (az is, ha megcsinálod).

Munkahelyen a főnököd sem mondhatja meg mit csinálj, csak megkérhet rá. Ha másképp döntesz nincs semmi baj, maximum megszűnik a jogviszony a munkahellyel és majd kitalálod miből veszel kaját magadnak.

Tehát létezik olyan, hogy bármit is kell? Nem, a kötelesség az illúzió. Hogy valamit célszerű-e megtenni, az már más kérdés.

Például orvosi vizsgálatokat időnként célszerű elvégezni, de például az orvosokra hallgatni sok esetben már nagyon rossz ötlet. Ezeket ugye 14 évesen nehéz mérlegelni, de 28 évesen sem lesz könnyebb.

2015. máj. 20. 09:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az h kismedencei és hasi UH-ra küldenek, nem egyenlő a nőgyógyászattal. De ezt el kellett, h mondják neked és édesanyádnak azok, akik vizsgáltak. Vagy nem ment be veled?
2015. máj. 20. 09:45
 9/11 anonim ***** válasza:

HASI uh, kicsi lány! Bemész a kh-ba, a képalkotó osztályra, és ott megkeresed az ultrahang - feliratot.

Lefekszel egy ágyra, felhúzod a pólód, meg kicsit letolod a gatyát, hogy az alhasad is vizsgálható legyen és ennyi.

Nem fognak sehová benyúlni, kívülről történik a vizsgálat - mint amikor egy kismamát uh-oznak. :)

Ja, előtte enni biztos nem lehet, de asszem inni sem.

2015. máj. 20. 15:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is, ne ess kétségbe! A hasi és kismedencei UH ahogy fent is írták egy hasfalon keresztül végzett UH vizsgálat. Felfekszel az ágyra, felhúzod a pólód, a nadrágod meg a csípőcsontod alá tolod, és az orvos a szabad területet egy hasi vizsgálófejjel, amire zselét ken, megvizsgálja. Ha rendes az orvos, még a monitort is feléd fordítja, hogy lásd mi újság a hasadban.

Másodsorban ha nőgyógyászhoz kéne menned sem történne semmi szörnyűség veled. A nőgyógyász nem valami vesztőhely vagy kínpad. Semmi borzalom nem történik ott. Én pl. épp ma voltam, és képzeld, mosolyogva mentem be, és jöttem ki. Nem volt bent semmi rettenetes, csak egy rákszűrés, nőgyógyászati vizsgálat, külső-belső UH és mellvizsgálat, ami a rákszűrés része, csak sokan elsumákolják. Bementem, megvizsgált az orvosom, fizettem, és kijöttem. Sőt, utána még bevásárolni is elmentem (kaját) és utána a nagy fiamért edzésre.

Bátorság, de most nem lesz csak hasi UH-od. :-)

2015. máj. 20. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!