Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek ha nyaraláskor...

Mit tegyek ha nyaraláskor menstruálok?

Figyelt kérdés
Társasutazásra megyünk,és előre megírt programok vannak. Félek,hogy nem tudom hol kicserélni a tampont,mert általában a normál méretű 2-2.5 óra alatt átázik az első napokban. Fürdés nem lesz,csak egész nap menni fogunk. Betétet vagy tampont használjak,esetleg mindkettőt? Eddig még soha nem használtam betétet,meg most utazáskor elég kényelmetlen is lenne. Ha legnagyobb méretű tampont veszek,azt meddig hagyhatom bent? Akivel előfordult már ilyen,az írhatna pár jó tanácsot :)

2015. máj. 19. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én az ilyen szervezett utazásokon megkérem a buszsofőrt, hogy álljon meg benzinkútnál, de ha van idegenvezető, neki is lehet szólni, hogy keressetek mosdót. 1 napon át, főleg a nyári melegben, senki sem bírja ki víz nélkül, ami a mosdó használatát vonja maga után, meg nem is láttam még senkit, aki több órán át nem használta azt.

Ha egyik sincs, akkor helyieket is érdemes megkérdezni vagy egy olcsóbb étteremben inni egy pohár üdítőt, kávét és úgy használni a mosdót.

2015. máj. 19. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Csak betétet használj, mert ez higiénikusabb, és cserélni is könnyű.
2015. máj. 19. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, NE! Leírta, hogy a normál tampon is gyorsan átázik, pedig az tényleg sok vért beszív. Használj normál tampont, és tegyél be mellé egy szárnya betétet is. Így ha átszivárog is, még felfogja a betét. DE ezt nem csak utazásra javaslom, hanem mindig, tehát ha tampont használsz, egy kis tisztasági minimum legyen alatta, mert ha pl rosszul teszed fel (kicsit ferdén, stb), akkor néha kifolyhat egy kevés, noha még nem is telt meg. Így a tisztasági is felfogja azt a keveset. Amúgy biztosan meg fogtok állni gyakran, mert nem csak Te leszel a buszon, hanem Rajtad kívül még másik 40 ember. A legnagyobb méretű tampont azért nem ajánlom, mert feltenni egyszerű ugyan, de amikor megtelik, akkor fájdalmas kihúzni, mert nagyon szélesre duzzad meg. Ettől persze kipróbálhatod, nekem nem vált be. A tamponokat 6-8 óránként ajánlatos cserélni, de a vérzés erősségétől is függ.
2015. máj. 19. 22:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a tampon azért is jobb, mert a betéttel ellentétben nem lesz csupa vér mindened... Ha bent van a tampon, és pisilsz, akkor olyan, mintha nem is menstruálnál, mert amikor megtörlöd, nem véres. Kevesebb a macera, és nem kell azon paráznod, hogy "elcsöppent-e". Ezen kívül szerintem a tampon sem egészségtelen, ha megfelelő időközönként van cserélve.

18L

2015. máj. 19. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Maximum tényleg tampon és betét együtt, ha tényleg nem lesz lehetőség megállni.
2015. máj. 20. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!