Hüvelygomba miért nem múlik?
Figyelt kérdés
Antibiotikum kúra után vagyok, sajnos egy nagyon erős gombásodás lett a vége. Írt az orvos rá Canesten kúpot, rendesen el is használtam a három darabot, de még mindig nem múlt el. Mit tegyek, menjek vissza, vagy vegyek még egy dobozzal? Előre is köszönöm a segítségeteket!2015. ápr. 29. 20:58
1/7 anonim válasza:
Általában előszőr gyengébb szteroid alapú gyógyszereket írnak fel gombásodás ellen amik csak a bőrt vékonyitják, hátha elmúlik, nekem hasonló problémával háromszor kellett visszamennem mire a kezelés véglegesen hatott, úgyhogy szerintem mindenképp menj vissza! Ne vegyél magadtól mert nem tudhatod hogy milyen rendszerességgel lehet ilyen kúrát csinálni, kárt is okozhat.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Rá van írva a használati utasításra hogy szükség szerint megismételhető a kezelés, de akkor inkább visszamegyek.
2015. ápr. 29. 21:09
3/7 anonim válasza:
Általában 6 napig kell kezelni a hüvelygombát.
4/7 anonim válasza:
Menj vissza, mert lehet, hogy a gombád rezisztens a canestenre. CNS kúp a legjobb és a legolcsóbb, csak sajnos receptköteles.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is!
2015. ápr. 30. 14:57
6/7 anonim válasza:
Nem is annyira a Canestent kellett volna használnod, mint sokkal inkább helyreállítani az elpusztított "Jó gombákat",
probiotikummal, amit vásárolhatsz a gyógyszertárban.
Szégyelje magát az az orvos, aki felírta neked az antibiotikumot és nem figyelmeztetett a hüvelyflóra helyreállításának szükségességére!
Arra gondolni sem merek, hogy esetleg szándékosság is lehet a dologban, had keressen kicsit a nőgyógyász kollega is.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, nem mondt az orvos, hogy az antibiotikum következménye lehet a hüvelygomba is, pedig cukorbeteg vagyok sajnos, háziorvosom ezzel tisztában is van, hiszen ő (is) kezel. Már utólag olvastam a gombásodásról, már sajnos későn... Nőgyógyász Canestent írt föl, ennyi. Gyógyszertárban mondta a kiszolgáló hölgy, hogy a Canesten kúra után jó lenne egy hüvelyflóra visszaállító kúra is, ezt sem az orvostól tudom.
2015. ápr. 30. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!