Mitől nem múlik el a hüvelygombám? Immár több, mint 2 hónapja!
1. Ha tüneteid vannak, orvoshoz kell menni és tenyésztést kell csinálni!
2. Ha megvan az eredmény, akkor célzottan kell kezelni téged is és a partnered is!
3. Kezelés után hüvelyflóra helyreállító készítményt kell alkalmazni. Egyszer helyreállító kúrát, majd pedig fenntartót.
4. A fogamzásgátló sajnos egyeseknél hozzájárul rendesen, hogy állandóan előjöjjön a hüvelygomba.
Amennyiben célzottan vagy kezelve, a hüvelyflóra is helyre van állítva, mégis előjön a fertőzés, akkor érdemes letenni a fogamzásgátlót.
Illetve jön egy saját tapasztalat.
Én is játszottam ezt egy ideig, hogy nőgyógyászhoz jártam, mert állandó fertőzéseim alakultak ki. Vagyis mint kiderült, sokszor nem is fertőzésem volt. A nőgyógyászaton azt csinálták, hogy egyből írtak fel gombaölő készítményeket, volt, hogy csináltak tenyésztést, volt hogy nem. És sokszor a tenyésztés teljesen negatív eredményt mutatott, vagyis nem volt kórokozó a hüvelyemben, mégis viszkettem vagy éreztem csípő érzést.
Belefáradtam és elmentem privátba bőrgyógyászhoz. Aki vett mintát a hüvelyemből és egyből megnézte, hogy van-e kórokozó vagy sem. Ha nem volt, nem kezelgetett feleslegesen. És amúgy kiderült, hogy sokszor nem is fertőzésem volt, hanem irritációm. Ami ugyanúgy együtt járhat viszketéssel és égő vagy csípő érzéssel. Illetve a sok hüvelyi készítmény már felsértette a hüvelyem nyálkahártyáját, amit már a rendes, nem fertőzéses folyás is csípett. Ezért, ha bármilyen fertőzésem is volt, mindig szájon át szedhető gyógyszert kaptam és nem hüvelyben alkalmazott készítményeket.
Illetve az irritáció kezelve lett krémmel.
És utána, mikor már nem használtam egy csomó felesleges készítményt odalent, elmúltak a panaszaim.
Kedves 1. valaszolo! Nem egy osregi canestent hasznaltan talalomra, hanem elszaladtam a patikaba es beszereztem egy vadiujat, espedig azert, mert ez a keszitmeny mar elozoleg bevalt. :) amikor elmondtam ezt az orvosnak, nem volt kifogasa ellene, egyszeruen elmondta, hogy ez nem minden esetben valik be. Annyi eszem mar van, hogy nem hasznalok mindenfele osregi gyogyszereket.
Tenyeszetet nem csinalt, ilyenrol meg nem is hallottam. Megvizsgalt, megallapitotta a diagnozist, felirta a gyogyszert, valamint ket veny nelkul kaphato keszitmenyt, amit elmondasa szerint akkor kellett volna hasznalnom, ha helyreallt a normal allapot, de ilyen nem tortent.
Kedves 2. Valaszolo!
Koszonom a hozzaszolasodat, sokat segitettel vele. En nem privat nogyogyaszhoz jarok, hanem allamilag tamogatott nogyogyaszatra, ahol nem kell fizetnem a vizsgalatert. Ha ugyanoda visszamegyek, es mmegkerem, csinaljon tenyesztest, meg fogja tenni? Mert nekem ilyen lehetoseget eddig meg csak nem is emlitett.
A veny nelkul kaphato keszitmenyek egyikere ( lactofeelt es gynophilust kaptam), azt irtak, a gombaolo szerek tulzott hasznalata is hozzajarul a fertozes ( vagy akarmi is ez) kiujulasahoz. Most akkor megis mit tegyek? Hasznaljam ezt a szert, vagy ne? Erdemesebb lenne egy privat orvost meglatogatnom?
Kedves 3. Valaszolo!
Ezek szerint az orvossal van a baj, eleg durvanak tartom, hogy en meg ilyenrol, amikrol irtatok, nem is hallottam. Sajnlatos, hogy ilyen orvosok vannak. Mivel a privat nogyogyasz eleg sokba kerul, amit mi nem nagyon engedhetunk meg magunknak (vizsgalat+gyogyszerek=nagyjabol 20.000 Ft), megprobalok ezzel az krvossal beszelni ezekrol a dolgokrol. Koszonom a segitseget!
Kedves 4. es 5. valaszolok!
Koszonom a tanacsaitokat, az orvossal kapcsolatosat mindenkepp megfogadom, es a sarkamra fogok allni, ha esetleg kelletlenkedik.
A joghurtos tampont nem igazan merem kiprobalni, mivel rengeteg kupot kellett mar hasznalnom, es tartok tole, hogy mar igy is elegge meggyotortem a huvelyemet... A link pedig hasznos lehet, koszi!
még annyi kiegészítés, hogyha megvan a tenyésztés és indul a célzott kezelés, akkor onnantól a fehérneműidet főző mosással mosd, így csökkentheted a visszafertőzés esélyét! Sajnos a 40-50-60°C-os mosás nem fertőtlenít eléggé!
(igaz a 90°C fok körüli mosás meg a mosóporban lévő enzimeket teszi tönkre, de valamit valamiért! Az enzimek nem fertőtlenítenek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!