Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez normális volt a doki részéről?

Ez normális volt a doki részéről?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlót szedek 8 hónapja, de kezdettől fogva fájnak a melleim tőle (nem a vérzés előtt, hanem folyamatosan), és a vérzésem se pontos. Többen azt mondták, ilyen esetben felír a doki másikat, tablettaváltástól elmúlhat. Viszont elmondtam a dokinak a problémám, és azt mondta, nem tud ezzel mit csinálni, így is a legalacsonyabb hormontartalmút szedem, az természetes, hogy fájnak mivel a hormonok hatnak arra is, azt mondja szedjem tovább a mostanit. Igaza van, hogy más tablettától se lenne jobb? Valaki kipróbál vagy 5 félét, mire megtalálja, hogy melyik a jó. Én is arra számítottam, hogy felír egy másikat,de nem írt. Szedjem akkor tovább vagy menjek más dokihoz? 19/L
2015. ápr. 28. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a legalacsonyabb hormontartalút szeded, akkor valószínüleg nem tud másikat felírni.

De a helyedben elöször megkeresnék egy másik orvost - de addig szedném tovább - , hogy neki mi a véleménye.

Amennyiben szerinte sincs megfelelöbb, akkor jobb, ha más védekezési módot választasz. (Az òvszer majdnem ugyanolyan megbízható, ha szabályosan használják. Nekünk 20 év alatt egyszer sem szakadt el, és nem is lettem terhes mellette.)

2015. ápr. 28. 14:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha egyébként is a legalacsonyabb hormontartalmút szeded akkor valóban nem tud mit tenni.

Anno én is így voltam. Dokim ajánlotta, hogy szedjek E-vitamint mert az csökkentheti az ilyen mellékhatásokat, de végül kb másfél év szedés után megszűnt teljesen.

2015. ápr. 28. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj másik orvoshoz és mondd el neki a panaszaidat. Nem feltétlenül a legalacsonyabb hormontartalmú gyógyszer lesz neked a legjobb, illetve van 1-2- és 3-fázisú fogamzásgátló is. Most nem tudom, hogy milyet szedsz, de lehet, hogy neked olyanra lenne szükséged, ami egyenletes hormonszintet produkál (1-fázisú), vagy épp ellenkezőleg, alacsony hormonszinttel indít és folyamatosan emeli (3-fázisú). Érdemes még próbálkozni.
2015. ápr. 29. 09:11
 4/5 A kérdező kommentje:
.
2015. ápr. 29. 14:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Altforalle 3mg/0,02mg-t szedek, fogalmam sincs, hogy az hány fázisú. De valószínűleg elmegyek egy másik dokihoz is, kikérem az ő véleményét is.
2015. ápr. 29. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!