Mi lehet ez a végbélnyílásomnál? Nagyon félek 17/L
Kb. 3 napja fáj a végbélnyílásomnál.
Azt hittem "csak" azért , mert meg fog jönni, és kisugárzik a fájdalom oda, vagy valami...
Ma viszont megnéztem, és közvetlenül a végbélnyílásomnál van egy dudor, hólyag szerű, és szerintem vér lehet benne. Lilás színe van, vagy nem is tudom.
Fáj is.
Mindjárt sírok, nagyon félek :'(
Segítsetek !!
Itt senki sem állította hogy orvos lenne.
De aranyérrel senki sem rohan orvoshoz,ez már úgymond népbetegség,ahogyan a különböző gyomor bajok,puffadás,gázzal terítettség is,arra meg azt mondják szedjék diprakrint.
Kedves 11 -es :) Úgy látszik nem érted az iróniát :D amit nektek, válaszolóknak szántam ...
" aranyérrel senki sem rohan orvoshoz " - a kérdező nem azt kérdezte mit ajánlanátok aranyérre, inkább azt, mit tehetne ... ja, persze mindent meg lehet magyarázni, és erre a legjobb eszköz a kognitív disszonancia, ezt profi szinten űzi a legtöbb ember
Akkor is menj orvoshoz, és tényleg az a legvalószínűbb, hogy aranyér, vagy még ennél is jelentéktelenebb probléma és valószínűleg semmi komoly, de az orvos akkor is kell !!! Nem azért, hogy gyógyszert írjon fel ... azt már eldöntheted tanácsokkal vagy anélkül milyen kezelést választasz a tünetre, de a diagnózist orvosra bízd :)
Én évente csináltatok vizsgálatokat, hogy evidenciám legyen arról, hogy makk egészséges vagyok :) és az is vagyok ... tanultam orvosi biológiát, élettant és anatómiát így még arra is meg szoktam kérni a háziorvost, hogy a véremet milyen markerekre vizsgáltassa meg ... és ez nem hipokondria, soha nem érzem magam betegnek és nem is félek attól hogy az lennék, mivel a prevencióra nagy figyelmet fordítok, szinte egészségmániás vagyok :D
Ha aranyér, akkor is hasznos az orvos :) Jelentéktelen ? Persze , egy meghatározott aspektusból az, de azért fáj és kellemetlen ... vagy tévedek ? Hát akkor van rá szükség ?
Mindenki csak tünetmentesít, ez kényelmesebb ... nekem volt egy komoly balesetem, azt mondták az orvosok, hogy olyan súlyos károsodást szenvedett a vesém, hogy két három évente szükség lesz beavatkozásra. Én megkértem őket, magyarázzák el a pontos diagnózist és miután megtették, minden erőmmel azon voltam, hogy többé a kórházba ne kelljen bemennem mint az egészségügy klientúrájának egyik tagja :D 12 éve, semmilyen beavatkozásra nem volt szükség, semmi nyoma a balesetnek ... ezt csak úgy elmondtam, bíztatásként :)
Kedves harcikacsa, egy kivételével minden válaszoló azt írta, hogy menjen orvoshoz. A kérdés este jött, volt, aki ügyeletre akarta küldeni, ami marhaság, a tünetmentesítő tanácsok értelemszerűen arra vonatkoztak, AMÍG eljut az orvoshoz.
P.S.Kár, hogy a nővérképzőn nem tanították meg neked, hogyan írják a "hipochonder" szót. És külön sajnálom a háziorvosodat, akit te akarsz kiokítani arról, amibe épp csak belekóstoltál, de érteni nem értesz hozzá:-)
Már vártam , hogy végre valamiért belém kössön valaki :D
Már megint én nyertem :)))))
Természetesen a kérdező felé , fenntartom a tanácsomat.
És a meglepetés kedvéért tudom, hogyan írják a " hipochonder " szót .... de valamit be kellett csempésznem a buliba :D
Tényleg tanultam azokról amit írtam, és az orvostudományt nagyon sokra tartom. Nem, kedves kötekedő ... nem jártam nővérképzőbe ... oda az exbarátnőm járt ( micsoda véletlen )és tőle igazából semmit nem tanultam
A komment amiket írtam, ha észrevetted ... két külön részből álltak. Egy volt a kérdező felé intézett őszinte tanács, és kettő volt ... hát az egy teszt volt a kommentelők részére ... Pszichológiát tanulok, minden létező szinten :)
A verseny a lételemem, de akik fontossá válnak számomra azokat nem akarom legyőzni :) mielőtt deviánsnak ítélnéd meg a viselkedésemet :)
Nagyon gyenge riposzt még egy pszichológus-tanonctól is:-)
Ha a verseny a lételemed, akkor talán rájöttél, hogy te voltál az utolsó a jó tanácsoddal, fölöslegesen, mivel jó páran leírták már előtted, és plusz segítséget is adtak, amit te nem tettél meg.
Ezenkívül van egy feltételezésed, ami hibás. Kíváncsi vagyok, rájössz-e, mi az:-)
Van egy feltételezésem ? :) Ezt komolyan mondod ?
Sok feltételezésem van, de amelyiknek jelentősége van az tudatos, és evidenciákkal is igyekszem alátámasztani ... amelyiknek meg nincs ... az csak játék :)
De azért észrevettem, tőled sem áll távol a szóban forgó tudomány ... Tudod eleinte komolyan gondoltam ezt az egészet, ma már csak játszom ... néha csak úgy random, néha olyan játékba kezdek aminek semmi értelme és se füle se farka ... hogy feltételeznék bármit is ? ... nem hiszem :( Csak felismertem valamit ... nem most kezdetem foglalkozni ilyen jellegű tudományokkal
Nekem is van aranyerem és aranyér csomóim és nem fáj,nem csíp,nincsenek komolynak mondható kellemetlenségeim.Nem olyanról írtam amit nem tapasztaltam meg.Maga is meg tudja nézni hogy aranyêrről van e szó.
Ha erről akkor nem kell egyből orvoshoz rohanni!
Mert vagy az van ha elmondja a dokinak hogy annyit oda nyög használjon reparont rá vagy elêggé kellemetlen helyzetbe hozza magát és villogtathat,nálunk nincsnolyan tapintat,hogy kapsz egy hosszú lepedőt,ami majd takar,hogy csak a feneked legyen ki,és a nemiszer takarva legyen úgymond,alul vetkőzz le,fordulj oldalra,esetleg finoman szólva csak a fenéknél oda kukkantanak.Nálunk eféle tapintat nincs.
Ha nem szerencsés akkor az orvos vizsgálat,odapillantás nélkül tovább zavarja másik dokihoz,ne kelljen vele foglalkozni és ott mêg kellemetlenebb végbêlbe nyúlás stb akár kis közönsêg előtt(többen is írtak róla hogy ápolók beültek pihizni és szólni kellett lehetne ezt diszkréten csinálni).
Jó az egészség,de amit te írsz hogy mindenhova futkosni,és utasítást adni túlzás.
A gebasz meg az hogy ha el is mondod mi van azzal elütik szedjél gyógyszert,vagy hadználj kenőcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!