Mi az abszolut kulonbseg a rendes nogyogyasz es az ugynevezett gyerek vagy tininogyogyasz kozott? Hany eves korig erdemes a gyereknogyogyaszhoz menni? Araikban kulonbseg?
Sokkal figyelmesebbek, és természetesen a többségük nő.
Azért egy férfiról, aki direkt a gyereklányok nemi szervére specializálódik, valahogy nem az egészség az ami eszembe jut.
Igen utolsó, ez a te fantáziád és semmi több. A gyermeknőgyógyászat egy extra specialitás. Vagy a szimpla gyermekgyógyászathoz tartozik, vagy a szülész nőgyógyászathoz.
Annyi a különbség, ami úgy ám blokk a felnőtt és a gyermekorvoslás között is. Más kórképek, más tünettan, másféle lefolyás. A gyermeknőgyógyászatnak sajátos eszköze is van a méretkülönbségből kifolyólag.
A tiniambulancia fő profilja a fogamzásgátlás, fertőzések ellátása, vérzés, hormonális zavarok.
Egyébként ez csak egy újfajta felosztás. Régebben ment minden gyerek vagy a felnőtt nődokihoz, vagy a gyerekorvoshoz.
Én anno rögtön a felnőtt nődokinál kezdtem, mert akkor még nem volt gyerekambulancia. Végtelenül rendes orvosom volt és profin fájdalommentesen vizsgált. Annak ellenére, hogy nem volt gyereknőgyógyász, értette a dolgát.
Azért én is úgy érzem, hogy a gyerek, illetve tini nőgyógyásznak nem férfi orvos az ideális és én is érzek benne furcsát, ha egy férfi arra szakosodik.
Egyébként orvosin végeztem 1 évet és egyik professzorunk szerint is az a fiatalember megy nőgyógyásznak, akinek a nőkhöz való affinitása az átlag felett van.
Azért sokkal több nő van a gyereknőgyógyászaton.
mint ahogy a gyerekorvosok között is több a nő mint a férfi, érthető okokból.
Amúgy én se vinném a lányomat férfi nőgyógyászhoz gyerek, vagy tiniként, kivéve ha se közel se távol nincs más és nagyon sürgős esetről lenne szó.
"nőkhöz való affinitása az átlag felett van."
Melyik professzor mondott ilyet és milyen alapon? Talán kutatást végzett a témában?:)
Az egyik legjobban kereső szakma a szülészet és a legtöbb sikerrel bíró egyben. Ez sok ember számára vonzó. Összetett és gyönyörű. Egy pici sebészet, egy pici belgyógyászat, endokrinológia, onkológia sőt pszichológia is. És rengeteg pénz, ha valaki jól csinálja. A bábaság hagyományosan női szakma volt, míg a sebészet férfi.
A szülészethez mindkettő kell.
A századik punci után meg az ember nem úgy nézi azt a nőt, nekem elhiheted:) Nem mindenki csinos, tiszta, jó illatú vonzó. Ez egy elég korlátolt százaléka a nőknek, akik orvoshoz mennek.
Nekem van nőgyógyász ismerősöm, több is, akikkel beszélgettünk erről. Hamarabb megnéz egy miniszoknyás nőt az utcán, mind a félpucért, akit munkaeszköznek tekint.
Az orvoslás már csak ilyen, meg kell szokni a meztelen testeket. Nem csak a nőgyógyász lát pucér embert, hanem a sebész, sürgősségi szakorvos, bőrgyógyász, radiológus stb. Az ápolók, akik mosdatnak, katétereznek, ágytálaznak. Ez egy ilyen szakma:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!