Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 3,5 éve alig alszom a gyerek...

3,5 éve alig alszom a gyerek miatt, ez hova vezet?

Figyelt kérdés
Kislányom 3,5 éves nagyon rossz alvó és beteges, valamint én is rossz alvó vagyok, ha miatta nem kelek fel, akkor saját butaságaim miatt nem alszok (stressz, vagy egészségügyi okok). Ez idő alatt kb tízszer aludtam át az éjszakát, az átlag, hogy 3-4 alkalommal ébredek fel és átlagosan 3-5 órát alszom, de gyakori, hogy óránként ébredek. Hulla fáradt vagyok én is, meg ő is. A 7 hónaposom jó alvó és nem beteges, de nyilván alkalmanként miatta is fel kell kelnem. Kérdésem, hogy hová vezet az évek óta tartó kialvatlanság és, hogy gyerekek esetében mennyire gyakori, hogy ilyen rossz alvó? Sorstársaimnak milyen tünetek jelentkeztek a kialvatlanság miatt? Ha minden Anyuka így van, akkor csinálom én is így tovább, csak nem akarok "eldőlni" egyszer csak e miatt :)

2015. márc. 6. 19:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Elképzelni se tudom, hogy min mész keresztül, mert hál' istennek az én gyerekeim jó alvónak számítanak. Ha mégis van húzós éjszaka/éjszakák egy huzamba, akkor a férjem is besegít. Általában úgy oldjuk meg, hogy én alszom 9-10-től hajnali 1-ig, utána meg ő reggel 6-7-ig.

Ha mázlink van (ami előfordul ilyenkor), akkor 2 óra alatt feladja a gyerkőc és tudunk tovább aludni.

Egyébként az anya szervezete hihetetlen, hogy miken képes átmenni és miket bír ki.

Azt tudom neked mondani, hogy még egy 5-6 év és könnyebb lesz.

2015. márc. 6. 20:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Most kezdhetném sorolni, de mi értelme lenne?

dr Gaál Éva alvásszakértő, a gyermekkori alvászavarokkal foglalkozik. A Madarász Kórház alvás ambulanciáján dolgozik. Őt ajánlom, mert segíteni fog! Van magánrendelése is a Róbert Klinikán.

Ez nem normális, hogy a 3 és fél éves gyereked ennyiszer kel. Át kell beszélni a részleteket és meg kell oldani a problémát. Ha ezután sem oldódik meg a te alvászavarod, akkor annak is meg kell keresni az okát. Ez lehet szervi és lehet pszichés alapon. Mind a kettőt lehet és kell is kezelni a megfelelő szakemberrel.

2015. márc. 7. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!