Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tényleg létezik ilyen betegség?

Tényleg létezik ilyen betegség?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy egy nőnek olyan betegsége volt, hogy nem menszeszelt, és mégis lett gyereke. Először nem hittem el, de azóta teljesen másfelől is hallottam egy ilyen esetet. Mondták a betegség nevét is, de nem tudtam megjegyezni. De ez képtelenség, nem?
2010. febr. 18. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kételenség. Sok nönek vannak problémái a peteéréssel és a menstruációval. ez a rohanó világnak és az antibébi tablettáknak az oka.

A petes sejt a petefészekekböl jön egyszer egy hónapban (valakinek akár többször is) egy darab. ez egy napig él és egy nap alatt ha megtermékenyül akkor tovább megy a méhig ahol beágyazódik és elkezd növekedni. ha nem termékenyül meg akkor felszívodik, és a méh közben minden hónapban készül a beágyazódásra, és nyálkahártyát növeszt, ha nem ágyazódik be semmi, akkor fogja és megtisztítja magát vagy is leválik ez a nyálkahártya és ez a menstruáció. na most hormon probléma miatt lehet nincs mensije de még is beágyazódik a baba, ez nehezen fordul elö, de lehet ilyen.

2010. febr. 18. 11:24
 2/4 anonim válasza:
nekem így született a kislányom. Mindig is kimaradt 1-2 hónap, de a teherbe esésem előtt 6 hónapig nem volt mensim. Aztán elmentem dokihoz, hogy most már tényleg mondjon valamit, miért van ez (mindig csak egy tablettát írtak fel, amitől megjött) akkor is ez volt, de mondta, h azért előtte nézem meg nem-e vagyok terhes. Megnéztem, akkor voltam 7hetes terhes. Nem tudják az orvosok miért van, soha nem szedtem fogamzás gátlót...
2010. febr. 18. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Barátnőm is ilyen van h hónapokig nem jön meg neki, de teherbe teherbeesett.
2010. febr. 18. 11:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezek a mai fogamzásgátló tabletták jóval biztonságosabbak, mint hinnénk. A többség minimális hormont tartalmaz és a legtöbb nő, aki felelősségteljesen szedi, az figyel a teste minden rezdülésére, tehát egyből tudja, ha bajt okozott a gyógyszer! Mert hát semmi sem tökéletes! Nekem is volt már olyan, hogy olyasféle gyógyszert kaptam (Lindynette 20), aminek nem volt megfelelő az összetétele, így váltottam Yasminelle-re. Azóta minden rendben.

Amiről a Kérdező beszél, az a betegség valóban létezik, nem jut eszembe a neve, de amint eszembe jut, írom! Ennek nem feltétlenül a fogamzásgátló gyógyszerek szedése a kiváltója, hanem egyéni hormonális és szervi problémák állhatnak a hátterében.

Attól, hogy egy nemzőképes nőnek valami okból kimarad a menses-e, attól még ugyanúgy megtermékenyülhet.

2010. febr. 18. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!