Nők, lányok hogy is van ez? (14/L) Több lent!
Nincs neked édesanyád, aki felvilágosítana?
Általában az első napokban jelentkezik a fájdalom. Erre van gyógyszer is, ami enyhítheti. Ha végig komoly fájdalommal jár a menses többször is, orvoshoz kell fordulni.
2015. márc. 1. 21:37
Barnafoltok = alvadt vér. :)
2015. márc. 1. 21:45
3/10 A kérdező kommentje:
1. Ezt értem. Nem az édsanyámmal élek,a mostoha anyám már adott betétet elmondta, hogy kell feltenni, nem mintha olyan bonyolult lenne. Már mindent tudok igazából interneten is, könyvben is olvastam már korábban a menstruációról, csak az utolsó mondat második felén feltett kérdést gondoltam megkérdezem, mert egész nap nem fájt a hasam, de most vérzett(szóval ez a normális(ami velem történt), vagy nem, vagy ez IS nincs jelentősége?), nem péteken, ha érted mire gondolok, vagy csak valamit félreértek... (mostmár mindenki alszik nincs kitől feltennem a hülyeségeimet, mások ezt annyiban hagynák és örülnének, hogy nők:/)
2. Aha, oké alvadt vérdarabok az rendellenes, de jobb lesz oké
Semmilyen törvényszerű rendszer nincs, vagy fáj, vagy nem, vagy az elején, vagy napokkal korábban, vagy végig. Addig normális - csak igen kellemetlen -, amíg nem fáj kibírhatatlanul minden alkalommal, egész idő alatt. Az alvadt vér- és nyálkadarabok pedig normálisak, a méhfalról válnak le. Ennek tulajdonképpen örülnünk kellene, mert azt jelzi, hogy megfelelően kialakult a nyálkaréteg, amibe beágyazódhatna a petesejt.
2015. márc. 1. 22:34
5/10 A kérdező kommentje:
2015. márc. 2. 21:48
7/10 A kérdező kommentje:
Csak az első nap volt normális? Mert utána már néha csak beszinezte a betétet pirosra egy foltban, este meg soha nem is jön csak ha függőlegesen vagyok. Noha azt írják, hogy akkor még bőbb betétet használunk, mert nem tudjuk cserélni. Az interneten nem találtam problémát a túl kevés vérzésről,csak a túl sokról. Az átlagos össz vérmennyiség 2 expresszó kávé egy ilyen cikluskór. Nekem nem hiszem,hogy ezt meghaladja. Még az egyet sem.
8/10 A kérdező kommentje:
A hasam sem fájt péntek óta.
9/10 A kérdező kommentje:
Ja lehet, hogy leállt és azért volt az utólsó napon olyan kevés, mert ma nem csak alváskor, de egész nap semmi nem jött. Vasárnap este normális volt, és hétfőn is bár alvásnál mindig csak befoltozta, ahogy egész kedden is, de mostanra leállt. Ez normális így első menzeszként?
Az első menzesz, sőt az első 1-2 év is lehet teljesen össze-vissza. Ezzel semmi gond, majd beáll.
2015. márc. 7. 11:05
Kapcsolódó kérdések: