Első nőgyógyászat. Mit fognak csinálni? Meddig fog tartani a vizsgálat?
Sziasztok!
Most megyek először nőgyógyászhoz. Egy kicsi be vagyok tojva... na jó, inkább nagyon. Most fognak csinálni? Meddig kellesz széttárt lábakkal ülnöm a doki előtt?
Nálunk ez otthon sose volt téma, most is a párommal megyek és nem tudom mi vár rám. Eleve félek a dokiktól és még szégyellős is vagyok. Állítólag rendes doki, unokatesóm is nála született (szép gyerek lett :D),de akkor is félek.
Lelki támogatás kellene főleg. :(
Köszönöm!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=els%F5+n%F5g..
A doki miatt ne szégyelld magadat. Ő annyi ilyet látott már, hogy az a csoda, ha a felesége még fel tudja izgatni.
megkérdezi mikor volt az utolsó mensi, csak azért mondom, hogy ne ott kelljen majd gondolkozni rajta.
és általában hány napig tart.
Vigyázz, nehogy egy bunkóhoz menjél el, érdeklődj előre! Én sok éve járok nőgyógyászhoz, de az utolsó 3 (!) orvos kikészített a durvaságával.(Testi és lelki durvaságra gondolok.)
Azelőtt senki mással nem volt gondom.
fizetni csak akkor kell, ha magánrendelésre mész, amúgy nem.
ahova én járok, ott egy viszonylag hosszú folyosó végén van a vetkőzőhelyiség. bugyiban jövök ki a vizsgálathoz, és megyek vissza természetesen, csak a vizsgálóasztalon veszem le. de volt már olyan, hogy szoknyában mentem, a bugyit levettem persze, de a szoknya maradhatott csak fel kellett húznom. jobb volt, legalább nem kellett bugyiban glasszálnom.
amúgy ne aggódj, kedvesek a dokik.
Nálam így volt:
- először megkérdez pár dolog (magasság, életkor, súly, első menzesz időpontja, utolsó menzesz időpontja, élek-e nemi életet, mivel védekezek)
- bemész egy fülkébe, levetkőzöl. Ahol voltam, ott volt vmi köpenyszerűség, h ne félmeztelenül kelljen kimenni.
- felülsz az asztalra, lábakat szét (van ilyen támasz amibe bele kell tenni)
- felhúz egy gumikesztyűt, egy ujjal megvizsgálja a hüvelyt
- csinál egy rákszűrést: bedug egy ilyen kacsának nevezett műanyag vmit, kicsit szétfeszíti, egy nagy fülpiszkálóra emlékeztető dologgal megtörölgeti a méhszájat, majd egy ecsettel kenetet vesz (elég ijesztően hangzik, nem túl kellemes, de igazából nem fáj, csak kellemetlen érzés)
- hüvelyi ultrahanggal megvizsgálja a petefészkeid és a méhed
- visszamész az öltözőbe, alulról felöltözöl, felülről levetkőzöl
-kimész, megfogdossa kicsit a melleid
- felöltözöl, ha kell felír vmit, elmondja mikor lesz eredménye a szűrésnek
Ennyi, remélem kielégítő válasz volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!