A terhességi toxémia megelőzéséhez szedjek/szedhetek aszpirint?
A 3. hónapban elvégzett genetikai vizsgálaton azt állapították meg, h nagy esélyem van a toxémiára, és javasolták nekem, h szedjek napi 1 aszpirint, amit ha a 16. hét előtt elkezdek szedni, akkor a felére csökken a toxémia valószínűsége.
Sok más helyen viszont azt olvastam, hogy a terhesség alatt kerülni érdemes/kell minden gyógyszer szedését, mert árthat a babának (az aszpirint külön meg is nevezik több helyen). Szerintetek mit csináljak? Szedjek aszpirint vagy ne? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ilyent nem mond egy értelmes orvos, nehogy gyógyszert szedj, attól ugyanúgy lehetsz toxaemiás.
- vagy akkor vegyél be vérnyomáscsökkentőt meg gyulladásgátlót is
Ha hajlamos vagy rá, akkor valószínű, úgyis kialakul, megelőzni maximum folyamatos fekvéssel tudod, de nem bogyókkal.
Szia!
Nem tudom,aktuális-e még.Az Aspirin és az Aspirin Protect két különböző gyógyszer.Aspirint nem szabad szedni,károsíthatja a baba veséjét,ezért gyermekkorban is tilos.Az Aspirin Protect viszont nagyon hasznos,sokaknak segít megtartani a terhességét,mivel jótékonyan hat a vérkeringésre.Valószínű,hogy a doki erre gondolhatott.Nekem is kell szednem,mert meddőségi központban inszeminációval sikerült a terhesség,és itt azonnal javasolják mindenkinek.Azta immunológusnál is voltunk,aki szintén javasolta,a 28. hétig kell szednem.
Hogy vagy azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!