Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A terhességi toxémia megelőzés...

A terhességi toxémia megelőzéséhez szedjek/szedhetek aszpirint?

Figyelt kérdés

A 3. hónapban elvégzett genetikai vizsgálaton azt állapították meg, h nagy esélyem van a toxémiára, és javasolták nekem, h szedjek napi 1 aszpirint, amit ha a 16. hét előtt elkezdek szedni, akkor a felére csökken a toxémia valószínűsége.

Sok más helyen viszont azt olvastam, hogy a terhesség alatt kerülni érdemes/kell minden gyógyszer szedését, mert árthat a babának (az aszpirint külön meg is nevezik több helyen). Szerintetek mit csináljak? Szedjek aszpirint vagy ne? Volt már valaki hasonló helyzetben?

#Aszpirin #terhességi toxémia megelőzése
2015. febr. 2. 12:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyent nem mond egy értelmes orvos, nehogy gyógyszert szedj, attól ugyanúgy lehetsz toxaemiás.

- vagy akkor vegyél be vérnyomáscsökkentőt meg gyulladásgátlót is

Ha hajlamos vagy rá, akkor valószínű, úgyis kialakul, megelőzni maximum folyamatos fekvéssel tudod, de nem bogyókkal.

2015. febr. 2. 13:56
 2/3 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom,aktuális-e még.Az Aspirin és az Aspirin Protect két különböző gyógyszer.Aspirint nem szabad szedni,károsíthatja a baba veséjét,ezért gyermekkorban is tilos.Az Aspirin Protect viszont nagyon hasznos,sokaknak segít megtartani a terhességét,mivel jótékonyan hat a vérkeringésre.Valószínű,hogy a doki erre gondolhatott.Nekem is kell szednem,mert meddőségi központban inszeminációval sikerült a terhesség,és itt azonnal javasolják mindenkinek.Azta immunológusnál is voltunk,aki szintén javasolta,a 28. hétig kell szednem.

Hogy vagy azóta?

2015. máj. 18. 17:43
 3/3 anonim válasza:
Ugyan ebben a cipöben järok, nagyon magas lett a kockäzatom a toxemiära. Elözö terhessegem is toxemiäs volt, ezert vegeztettem most el ezt a tesztet. Nekem is a napi 100 mg Apirint javasoltäk!!! Erdeklödnek, hogy te szeded-e, mik a tapasztalatok azota??? En ma vettem be az elsö adagot. Utänaolvastam es több helyen is javasoljäk toxemia eseten. 14. hetes kismama
2015. júl. 15. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!