15/L Már lassan 3-4éve van hüvelygombám. Mar 1eve nem voltam orvosnál nemtudok mit tenni, nem múlik el! Mit tegyek?
Hmm nem az, hogy undorodna tőled, inkább csak nem kellene őt fertőzni. Persze ha jó az immunrendszere akkor nincs mitől tartania, de manapság kié jó..
Az immunrendszered legyőzi a mikrobákat, de kezdj el egyre több c-vitamint fogyasztani, emeld fel az adagot 5-6 grammig (meg később szükség esetén mehet még tovább)
Aszkorbinsav por olcsó, egyenletesen fogyaszd el nap közben, ne egyszerre. Fogadra vigyázz, én fél liter vízben szoktam elkeverni max. 1 grammot. Ennél többnek egyszerre nincs értelme, egyenletesen kell adagolni.
D-vitamin, alapvető az immunrendszered működéséhez. 5000 de inkább 10 000 NE naponta.
Gabonák (sok szénhidrát, glutén) cukor és tejtermékek elkerülése a gyógyulásodig. Ezek a nagyon alap dolgok, amiken változtatnod kellene, hogy erősebb és egészségesebb legyen a szervezeted, és legyőzhessen egy makacs fertőzést.
Nem mondom, hogy többet nem lehetne tenni, hogy egy nálam okosabb ember nem tudna több fontos dolgot leírni. De kezdetnek szerintem ennyi változtatás elég lesz, reméljük gyógyulni is kezdesz.
Menj el dokihoz és igenis követelj részletesebb vizsgálatot!
Elképzelhető, hogy candidád van, és akkor a táplálkozásodon is változtatnod kell.
A candida a bélrendszerben élő gomba, ami a helytelen szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt elszaporodik a bélben.
Mivel a végbélnyílás és a hüvelybemenet igen közel van egymáshoz, a gomba átterjedhet a nemi szervekre is.
Ez esetben hiába a kúp meg a hüvelyi kezelés, mert a bélből mindig visszafertőzöd magad!
A gomba a hüvelyflóra része, a nők 60%-ából kitenyészne simán és nincs tünetük... Hagyjátok a szisztémás candidiasist, mert a két betegség nem ugyanaz, és rákeres a neten, aztán megijed, hogy AIDS-es vagy meg fog halni.
A gond, hogy nincs rendben a pH-ja vagy úgy en bloc a baktériumflórája, és nem szorítják vissza a kis lactobacik a gombákat. Egyrészt változtatni kell az életmódon (nem szívesen értek egyet az elsővel ismerve a stílusát, de egy szénhidrátcsökkentett diéta tényleg megér egy próbát), továbbá végig kell gondolni, hogy a higiénia terén minden rendben van-e (tamponhasználat, tisztasági betét, tisztálkodás).
Menj vissza az orvoshoz, ha kell és úgy érzed, akkor menj másikhoz, tenyésztés, részletes kikérdezés stb. Tényleg ki kell deríteni, hogy mi provokálja, mert az oké, hogy minden nőnél előfordul egyszer-egyszer, de éveken keresztül és állandóan, ott valami nem stimmel.
Én csak azért írtam a candidiázist, mert a barátnőmnek konkrétan az ilyen évekig elhúzódó hüvelygomba fertőzése miatt kellett a végén teljes candida diétát tartania orvosi javaslatra. Kiderült a bélflórája sincs rendben és folyton visszafertőzi magát a kezelések ellenére.
De végül is nagy vonalakban ugyan azt írtuk mindannyian, hogy a sok szénhidrát ilyenkor nem előnyös, és nézesse meg magát jobban.
?
Bakker, az egyetértésnek a racionális gondolkodáshoz és a tényekhez van köze, nem a szimpátiához vagy a stílushoz #1.
#2. a stílusom közel tűrhető. Nem tartom kifogástalannak, elismerem. De baromira türelmes vagyok és másokhoz képest eléggé kedves is. Nehogy valaki az én stílusomon lovagoljon.. mert nálam 'bunkóbb' embert aztán könnyű találni. Pusztán nem adok igazat olyanra amivel nem értek egyet. Ez viszont nem stílus..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!