11 éves lány már menstruál, ha fejletlen?
ma találkoztam egy 11 éves kislánnyal. Meglepődtem mikor megmondta a korát. kb 7 évesnek néztem a magassága miatt.
Később mondta,hogy az iskolába csúfolták mert ő volt a legkisebb. Láttam rajta,hogy talán ez miatt nagyon gátlásos.
Nagyon megvolt szeppenve. Arra gondoltam, hogy az is közrejátszik abban, hogy ennyire gátlásos, hogy látja a többi egykorulányt, osztálytársait stb... Ők 11 évesen már kezdenek ugye fejlődni minden szempontból. Talán már dicsekednek is egymásnak ,hogy már menstruálnak...
Mi erről a véleményetek ?
nem fejletlen hanem ilyen a genetikai magassága.
valószínűleg a szülei is alacsonyak.
Aki sokszor nagyon alacsony az sokszor más téren is fejlettlen,lasabban kezd el érni nemileg is.
Nagyon ritka hogy egy koràhoz képest alacsony gyerek,akinek ráadásul magas,vagy normál magas szülei vannak 11-12 évesen menstruáljon,ők inkább 13-14 évesen fognak nemileg érni,lehwt akkor kezd csal el mellesedni is.
A mensinek legkésőbb 16 éves korra kell megjelenie!
Àltalában aki eltér külsőben,fejlettségben a tôbbiektől azt ez zavarja,nem akar kilógni a sorból.
egész biztos,hogy zavarja. Ezért ennyire gátlásos ahogy láttam. Mellesedni csak egy kicsit kezdett el a kislány.
Próbálom, biztatni, hogy ne legyen ennyire beszari, de látszik nagyon rajta, hogy kislány. Még a goldolkodása is nagyon gyerekes.
Majd idővel lelkileg,testileg is érett lesz.
Sok 14-16 éves is nagyon gyerek még,hiszen akkora szája van,hogy csak na,de ha betegek mégis az anyuci cipeli el,el nem menne egyedül,vagy vasalot nem fogna a kezébe😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!