Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire gáz, ha egy 20 éves...

Mennyire gáz, ha egy 20 éves lány menstruáció idején betétet használ, és a tampont soha nem próbálta ki?

Figyelt kérdés

Én lennék az a 20 éves lány. Valahogy félek tamponozni, mert hallottam rosszakat róla, hogy pl. fertőzésnek az esélye nagyobb. És nem is nagyon tetszik az ötlet, h tampont helyezzek fel magamnak.Próbáltam már párszor, de nem sikerült eléggé ellazulnom.. Ez nagyon ciki, régimódi dolog? Nem is mondtam még senkinek.. Kellemetlenül érzem magam miatta. Egyébként meg azért lenne jó ha tampon használatát megtanulnám, mert eléggé erős a vérzésem általában és félek mindig h baleset történik, szerencsére eddig nem volt, mert mindig rohanok a wc-re ha úgy érzem..nagyon rossz.. :(

Kérlek titeket normálisan válaszoljatok, és adjatok tanácsokat nekem! Köszönöm!

2010. febr. 4. 02:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nemciki, de a tampon praktikusabb.

ezt a fertőzésveszély dolgot meg ne úgy képzeld el, h amint elkezdesz tampont hazsnálni, csakúgy rögtön elkapsz vmi fertőzést.

ezt úgy kell érteni, ha pl fertőzésveszély áll fent, akkor tamponnal lehet h könyebben elkapod, mint simán. de csakúgy nemfogsz fertőzést kapni, mert tampont hazsnálsz.

én azt javaslom próbáld ki, és ha nem felel meg nyugodtan térj vissza a betétre. sokkal tisztább és higiénikusabb érzést biztosít a tampont. én több mint 10 éve tamponzok, és őszintén mondom h életemben csak egyszer volt gombám, de azsem a tampontól volt.

2010. febr. 4. 14:11
 12/13 anonim ***** válasza:

nem ciki, nem ciki...

a tampon higiénikusabb, praktikusabb, jobb?????

nah ekkora malhaságot ki hallott már????

ne tömjétek már egymás fejét hülyeségekkel!!!

amikor cseréled a tampont akkor a bomló vér egy részét is feltolod egészen a méhszájadig!!!

ERRE MÉG NEM GONDOLTATOK H MÉRT IS NEM EGÉSZSÉGES??????

2010. febr. 11. 08:00
 13/13 Lollipop Girl válasza:

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy mit használ.Én személy szerint

tampont használok 4 éve és számomra sokkal praktikusabb és kényelmesebb(ha nem lenne rajta a kihúzószál meg nem lenne a táskámban egy dobozzal el is felejteném,hogy menstruálok).

Kedves utolsó azért én ezt enyhe túlzásnak tartom a hüvely tágulékony de normál helyzetben is 10-12cm hosszú na már most a tampont kb.3 cm-re kell felhelyezni.A tampon nagyon nedvszívó tehát amikor felhelyezzük ami vért `toll maga előtt`

azt szinte abban a pillanatban magába is szívja.Tehát végképp nem értem,hogy mégis hogyan tolhatnánk fel a méhszájig ????

17/L

2013. máj. 19. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!