Sok lány és nő miért nem meri kimondani a menstruációt? Csak annyit mondanak, hogy megjött vagy nem jött meg. Szerintem a menstruáció teljesen természetes dolog! Nem kell szégyellni!
Én 25 éves vagyok. Én csak az orvosnál szoktam úgy mondani, hogy: pl. "A legutolsó menstruáció 06.07-én jött meg"
Persze, a világ egyik legtermészetesebb dolga a menstruáció.
Én, személy szerint nem szeretem ezt a szót, inkább azt mondom, hogy: havi, mensi, nagylány lettem, stb. Én inkább a "becézett formáit használom". Szerintem ez egy igenis csúnya szó! Leírni sem könnyű, meg kiejteni is problémát okoz egyeseknek. És szerintem nagyon sokat vannak még így vele, mint én.
Elsőnek igaza volt.
Tegyük még hozzá, h "látványnak" sem kellemes.
Második: Kihagytad a télapót és Vér nénit. :D
én csak azért nem szoktam így kimondani, mert nagyon hosszú, meg olyan hivatalos, orvosos hangzása van.
én is inkább csak annyit mondok, hogy megjött vagy épp megvan. még a menzesz kifejezést szoktam rá használni.
nekem a havi és a vérzés taszítóak, sőt, a havit kimondottan alpárinak érzem és parasztosnak. (bocs az elsőtől)
én sem szoktam kimondani ha nem muszáj h menstruálok...meg néha nem is tudom xD
egyébként én is jobban szeretem "becézve" nem olyan kellemes dolog ez nekem,elég ha ennyit mondok épp megvan:S
Na meg manapság már a pasik nagy része is tudja h mire gondolunk ha azt mondjuk megjött!
(14/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!