Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mindig attól félek, hogy...

Mindig attól félek, hogy terhes vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Féléve veszítettem el a szüzességemet és minden hónapban azon izgulok, hogy megjöjjön. Mindig megjön, de általában nem erőteljesen (amit igazából nem is bánok). Általában minden hónap 10 és 20. között szokott megjönni, most pedig nem jött. Vagyis tegnap délután volt egy kicsi de estére teljesen elmúlt és még mindig nem jelentkezett. Nagyon-nagyon ritkán szoktam görcsölni és általában onnan tudom, hogy meg fog jönni, hogy átlátszó valami folyik belőlem de most az sincs. Mellette hormonproblémáim is vannak és többször volt már olyan, hogy kimaradt de az nem mostanában volt. Mindig szoktunk gumival védekezni és a tartalma is mindig benne van. Vagy lehet, hogy pont azért nem jön meg mert stresszelek miatta?
2014. dec. 21. 17:31
 1/6 A kérdező kommentje:

És azt is tudni kell, hogy nem túl rendszeres.

Orvoshoz azért nem szeretnék menni mert anyukámnak nem mondtam el, hogy nem vagyok szűz, bár nem lenne belőle semmi csak mi ilyeneket sose szoktunk megbeszélni. És az ő tudta nélkül nem igazán tudok orvoshoz menni.

2014. dec. 21. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél terhességi tesztet. De honnan tudod, hogy hormonproblémád van, ha nem is voltál soha orvosnál...? Mert azt egyébként kezelni kellene.
2014. dec. 21. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Jártam kb 1.5 évig endokrinológushoz, megállapították, hogy pcos akármim van, de nem csináltak vele semmit... azt mondták, hogy fogamzásgátló jó lenne rá de nem írnak mert fiatal vagyok hozzá. Akkor voltam 15 éves. Egyébként most 17 éves vagyok.
2014. dec. 21. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is féltem tőle sokáig, 15 évesen feküdtem le először a barátommal, onnantól kedve rendszeresen, óvszerrel védekeztünk, mindig féltem, hogy kilyukad vagy valami gikszer történt, nekem is rendszertelen volt a menstruációm. 4 évre rá szakítottunk, majd fél év múlva megismertem a mostani barátomat, másfél éve fogamzásgátlót szedek, nekem nagyon bevált. Azóta rendszeresen megjön, szinte óraműpontossággal, nem görcsölök annyira és ami sokkal fontosabb: azóta sokkal nagyobb biztonságban érzem magam és a szex is sokkal jobb, mert nincs köztünk semmi. A fogamzásgátlók ma már annyira alacsony hormontartalmúak, hogy szerintem 17 évesen elkezdhetnéd szedni, így nem kellene rettegned, és a ciklusodat is rendbe tenné.
2014. dec. 21. 17:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A betegséged, ha egyáltalán tényleg az van amit írtál, elvileg azt jelenti, hogy tele vagy férfihormonnal..

Szőrösödsz mindenhol, és szerintem ha akarnál se tudnál teherbe esni.

Ha ezt nem kezelik továbbra sem, akkor sosem kell majd aggódnod a terhesség miatt, mert meddő leszel.

Gumit is kár használnotok szerintem...

2014. dec. 21. 18:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Én is úgy érzem, hogy jobb lenne a fogamzásgátló egyrészt amiatt amit fentebb írtam, másrészt a biztonság miatt. Csak hát anyukámtól tartok, hogy mit szólna meg ez az egész valamiért kínos nekem.

Hármas. Szerintem ez enyhe túlzás. Persze van benne valami, de azért nem lehetetlen így sem teherbe esni. Főleg akkor ha még nem akarok babát. Igazából mindenképpen fiatalon szeretnék majd ha lehet, de azért nem ennyire fiatalon.

2014. dec. 21. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!