Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha elsőnek megyek nőgyógyászho...

Ha elsőnek megyek nőgyógyászhot és tablettát szeretnék felíratni, elküldenek vérvételre?

Figyelt kérdés
Vagy vmilyen más féle vizsgálatra? Mert úgy tudom a fogamzásgátló megnöveli a trombózis kockázatát, nekem meg szerintem nem tökéletes a vérkeringésem, (gyakran elfehéredik a lábujj --> raynauld szindróma) és így kicsit félek
2014. dec. 20. 00:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen elküldenek, anélkül nem írhatják fel az első adagot.
2014. dec. 20. 00:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor jó :) És az hogy működik pontosan? Magándokihoz megyek, 3 hét múlva kaptam csak időpontot, elmegyek megvizsgál gondolom (ez lesz az első nőgyógyász látogatásom), majd elküld vérvételre és újra időpontot kell kérnem és úgy visszamenni amikor felírja, vagy hogy működik ez?
2014. dec. 20. 00:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb, ha elmész a háziorvoshoz, mondod, hogy majd el szeretnél menni nőgyógyászhoz antibébit feliratni és kérsz beutalót vérvételre.

Utána elmész a vérvételre, megkapod az eredményt és már azzal mész a nőgyógyászhoz.

2014. dec. 20. 00:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Ooh ez igaz, sokkal egyszerűbb lenne így.

Az a baj, h másik városban vagyok, mint a háziorvosom, ilyenkor hova lehet elmenni, hogy utaljon be?

2014. dec. 20. 00:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Jól teszed, hogy magán dokihoz mész, mert nem normálisaz, aki sztk-s dokihoz megy ilyen üggyel. Igen, el fog küldeni vérvételre, genetikai vizsgálatra.
2014. dec. 20. 08:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Tabletta felírása előtt csak a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés, ami kötelezően elvégzendő. A legtöbb doki el szokta küldeni az embert egy rutin laborra (de ahogy írták, azt a háziorvostól is kérheted). Viszont ebből semmi nem derül ki arról, hogy van-e trombózis hajlamod. A vese- és májfunkciót nézik vele, mert ha ezek szarul működnek, nem javasolt a tabletta.

Annak megállapítására, hogy van-e trombózis hajlamod, speciális vizsgálat kell. Ha nincs indok, akkor ilyenre nem fognak elküldeni. Mondjuk a Raynaud szerintem elég indok.

De alapból ilyen betegség mellett nem ajánlott a fogamzásgátló, mert súlyosbíthatja.

2014. dec. 20. 10:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a válaszokat, akkor ezeket mindenképp mondom majd az orvosnak és majd elküld akkor, ahová kell vagy majd kiderül mit javasol
2014. dec. 20. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!