24 éves nő vagyok, az orvosom Roaccutan gyógyszert javasol. Mennyire veszélyes ez?
Az orvosom szerint a petefészkem tüszős és ez kihat az arc bőrömre is, emiatt pattanások jelentek meg. 8 hónapja fejeztem be a fogamzásgátló szedését. Most ismét felírt fogamzásgátlót és mellé a Roaccutan-t. A bőrgyógyászom szerint ez lesz a megoldás.
Szerintetek jó ötlet?
Hát én nem használnám -
Nagyon erős
Próbálj ki valamilyen kevésbé drasztikus
szert
Ha rendszeresen nézik a vérképed és mostanában (kb egy év) nem tervezel gyereket, akkor semmi gond nem lesz belőle. Erős gyógyszer, lehetnek kellemetlen mellékhatásai, de azért nem maga a sátán. Gondolom nem néhány apró pattiról van szó - arra nem igazán szokták felírni. Ügyelj a fényvédelemre meg a hidratálásra.
Viszont ki kéne deríteni, mitől van az alapprobléma, nem csak fogamzásgátlót rászedni, mert akkor ha abbahagyod a gyógyszert, lazán visszajöhet a probléma.
Én szedtem Roaccutant, több hónapig.
Be kellett mutatnom a bőrgyógyásznak egy negatív terhességi tesztet, alá kellett írnom egy nyilatkozatot, hogy amíg a gyógyszert szedem, szedek mellette fogamzásgátlót is. (Amúgy is szedtem.) Ha valaki ez mellett a gyógyszer mellett lesz terhes, durva elváltozások alakulnak ki a magzatban (két feje is lehet akár....).
Kaptam külön sampont és kéz+arckrémet, tusfürdőt is miatta, mert kiszárította a bőrömet is, a rendes szappan csípte a bőröm.
Kiszárította a szememet és az orrnyálkahártyámat is.
Szürkületben már alig láttam, este pedig szinte semmit. Az orrom sokat vérzett, a legváratlanabb pillatokban elöntötte a vér az ölemet, az asztalt.. Mindent.
A bőrömön javított a gyógyszer, de elég erős és sokat szenvedtem miatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!