Nagyon fáj a hasam amikor menstruálok, mi lehet a baj?
Nem hiszem, hogy a fájdalomküszöböm kicsi. Amikor megjön a havim, elképesztően fáj a hasam, amit nem is tudok leírni. Ájulás közeli állapotban érzem magam. Amikor megjön és megtehetem, szinte egész nap fekszek és nem azért, mert lusta vagyok, hanem mert nem bírok felkelni. Volt már olyan, hogy ordítottam az ágyban. Ez szerintem nem normális.
Lehet e mögött valami komolyabb nőgyógyászati probléma?
Vizsgáltassam ki magam?
Szia!
Nekem is fájt,illetve hánytam is kb a menzeszt megelőző héten,de a fogamzásgátló az segített.
Nem tudom hány éves vagy,ha 16 év alatti akkor inkább fájdalomcsillapításként ajánlok némi lazító,relaxációs gyakorlatot(van egy rakás az interneten),illetve tudom hogy nehéz,de nem gombócként feküdj..a görcsös izmoknak jobbat tesz ha ki vannak nyújtva,tegyél rá valami melegítőpárnát is.
Viszont ha elmúltál 16,akkor mindenképp lásson nőgyógyász,mondd el neki hogy mi bajod van,és vagy fölír egy enyhébb fogamzásgátlót,vagy más módot javasol.
(Nekem 18 évesen írt fel tablettát,az alatt a legtöbb orvos nem szokott,de vannak kivételek)
Először is, nem árt ha tudod mi játszódik le a méhedben amikor menstruálsz.
Röviden.
Amikor a petesejt bekerül a petevezetőbe, közben a felrepedt tüszőből kialakul a sárgatest, egészen a menstruációig progeszteront termel vagyis ilyenkor vagy a legesélyesebb a teherbe eséshez. A méh nyálkahártyája megvastagszik, erezetté válik, és a petesejt (zigóta) beágyazódására vár. Ha ez nem történik meg a sárgatest elsorvad, nem termel több progeszteront, majd leválik a nyálkahártya a méhfalról, és ekkor menstruálsz. Voltaképpen a méheden belül nyílt sebek keletkeznek a nyálkahártya leválása miatt. Sok nőnek ez fájdalmas méhfájdalommal jár (amiről azt hiszik, hogy a hasuk fáj, de nem). Van akinek "majd leszakad a dereka" annyira fáj mindene. Ez bizonyos fokig normális. Ilyenkor érdemes megfelelő fájdalom csillapítót bevenni ami enyhíti a fájdalmat.
Ha már ott vagy, hogy ordítasz a fájdalomtól az nem jó. Akkora sebet nem képez a nyálkahártya leválása, hogy sikoltozni keljen a fájdalom miatt. Ebben az esetben érdemes orvoshoz menni, és egy alapos vizsgálaton részt venni.
Köszönöm a válaszokat!
21 éves vagyok.
Nem szedhetek fogamzásgátlót, szóval ez az opció kilőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!