Mi a teendő erős menstruáció esetén? (lent)
Nekem olyan volt ennyi idősen a menszim, hogy szó szerint a pokolba kívántam, mert az első 3-4 nap nagyon erős volt, majd fokozatosan csökkent. Valószínűleg nálad is így lesz. (Kezdetben nekem 10 napig tartott, most 30 évesen 5-6 nap.) Vagyis lehet, hogy holnaptól már gyengébb lesz. Sajnos nem tudsz mit csinálni, ez ellene nem lehet tenni, nincs semmilyen házi praktika, ami beválna, az csak jó akarásos tanács.
Az, hogy hány napra jön meg, az nálad még nagyon képlékeny dolog. Lehet, hogy legközelebb meg sem jön 1-2 hónapig, mivel még nincs beállva normálisan a ciklusod.
Mindenféleképpen szólj anyukádnak, hogy mire van szükséged, vagy mi a problémád, ő is tud segíteni, és nem ciki megkérdezni.
Ha van otthon vattád akkor tegyél belőle a betétre, az is segít, hogy tovább kibírja egy betét.
Amúgy még annyit tudok ajánlani, hogy amikor suliban vagy akkor inkább használj tampont, én azt tettem, nagyon viszolyogtam tőle, de betartottam minden higiéniás szabályt és azóta sem volt problémám. Viszont megvédett attól, hogy minden szünetben betétet kelljen cserélnem, mert többet bírt felszívni, illetve nem kellett azon aggódnom, hogy átázok. Sokan ezért lepontoznak, de én tampon párti vagyok, mert volt 1-2 kínos élményem a betét megbízhatatlansága miatt. Volt, hogy a suliig sem értem el, és haza kellett mennem átöltözni, ez vidékről bejárva a városba kicsit húzós volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!