Pécs! Kaáli Intézet vagy Meddőségi Központ?
Mi másfél év sikertelenség után kerestük fel a központot, ahol első kőrben kivizsgáltak minket. Kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Endokrinológushoz írányítottak, azóta szedem a Letroxot. Más probléma nem derült ki. Volt 2 sikertelen inszeminációnk és most vagyunk túl a 3 lombikon. Remélem hamarosan pozitívat tesztelek.
Ti tudjátok mi a probléma vagy a kivizsgálások is most kezdődnének?
Y.
Szerintem jó gondolat, hogy felkeressetek egy erre specializálódott intézetet. Mi is a nőgyógyászaton kezdtünk, és ott küldtek el 3. és 21. napi vérvételre, amire azt mondta a doki, hogy rendben van, de ő nem foglalkozik meddőséggel és tovább irányított minket. Ott az első konzultáción az orvos amikor átnézte a leletemet, rögtön mondta, hogy nem jó a tsh és a 21. napi progim is alacsony. Kicsit le is döbbentem. Nekem a ciklusommal nem volt probléma, mindig pontos volt. Endokrinológus mondta, hogy a pajzsmirigy alulműködés miatt lehet, hogy nincs peteérésem. A meddőségiben első lépésként ciklus monitorizálást csináltak pár cikluson keresztül, ahol kiderült, hogy időnként azért van spontán peteérés.
Igen, pár napja voltam beültetésen és nagyon izgulunk, hogy most minden rendben legyen! :) Az előző sikertelenségeknek sajnos nem tudjuk az okát.
PCO-d és IR-ed nincs? Mert nagyon sokaknál ez derül ki. Szerintem ezt is érdemes megnézetned, ha még eddig nem nézték.
Ha végül mégis maradsz a magán nőgyógyászodnál, szerintem egy konzultációt akkor is megér. Hátha más orvos, mást is észrevesz. A meddőségiben egyébként minden ingyenes, semmiért nem kell fizetni csak ha stimulálásra kerül sor, akkor a gyógyszereket kell megvenni. Most úgy tudom, hogy konzultációra 2-3 héten belül adnak időpontot. Persze, lehet, hogy az ünnepek miatt decemberre már nincs.
Remélem jönni fog majd valaki aki a Kaáliról is tud infót mondani, talán könnyebben tudsz dönteni.
Kívánom, hogy csak az legyen a gond, hogy a gyógyszer után még nem állt be a ciklusod! De azért figyelj oda, kérd el a leleted és ne nyugodj bele abba, ha a doki azt mondja, rendben van. Mert az esetek többségében nincs rendben. És a nődokik nagyon szeretnek rögtön stimulálgatni. Ha van eltérés a hormonjaidban, érdemes endokrinológushoz fordulni, mert ehhez ők értenek.
Én majd jövőhét szerdán megyek vérvételre. Nem tesztelek itthon, mert nem akarok több negatívot látni. :)
Szia! Ne haragudj, hogy eddig nem írtam. De annyi minden történt velünk és valahogy nem jutottam ideáig.
Igen, sikerült! :) Túl vagyunk a 7 hetes uh is, minden rendben van.
Nektek sikerült választani a Meddőségi központ és a Kaáli között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!