Sokszor képtelen vagyok visszatartani a pisilést, mitől lehet ez?
Ez most azt jelenti, hogy sürün kell pisilni menned?
Nekem ilyen problémám volt, alig kiléptem a kapun /indulás előtt mindig elmegyek wc-re/ már éreztem az ingert. Nálam megállapitották, hogy pánikbetegségről van szó. A 72 órás tabi a hormonokra hat nem hiszem hogy annak lenne a mellékhatása.
Megint én, aki a 3. választ irta.
Esetleg lehet a gyógyzser is, ha olyan hatóanyag van benne, ami a hólyag nyálkahártyáját izgatja, vagy a vegetatív idegrendszer túlműködését okozza. Nézd meg, hogy a dobozon nem írják-e, hogy vizelési zavarokat is okozhat, persze ha nem írják, attól még okozhat.
Ha nem a gyógyszer, akkor lehet hólyaghúrut is, de csak akkor, ha érzed, hogy csíp, szúr, fáj pisilés előtt és útán. - Ha egyáltalán nem fáj, akkor ez is kiesett.
Lehet az is, hogy a melegben keveset iszol, és a sürű vizelet ingerli nagyon a hólyagodat, bár ettől még vissza kellene, hogy tudd taratani egy ideig.
Lehet még más oka is, és pl. tudni kéne, hogy újabban már mindig úgy van, hogy hirtelen tör rád a pisilés, vagy van, hogy néha simán tudod tartani? És milyen gyakran kell?
Most jút eszembe, lehet cukorbetegség is. Nem vagy állandóan szomjas? Többet kéne tudni, és talán meg tujuk fejteni.
A cukorbetegség egyik tünete, ha állandóan szomjas vagy, sokat iszol, és ezért sokat pisilsz. De, ha ez nem így van, akkor nyúgi, nem vagy cukorbeteg. Lehet, hogy mégis a gyógyszer okoozza részben vagy egészben. Ezt úgy lehetne kizárni, ha abbahagynád egy időre a szedést. De a gyógyszer biztos nem okozhatja azt, hogy csíp. fáj stb a pisilés, csak azért lehet a felelős, hogy hirtelen kell pisilned. Annak valami gyulladás stb lehet az oka, aminek végére kell járni! Csak a húgycsőnyílásnál csíp, vagy a hólyagodban is? És csak pisilésnél, vagy bármikor?
A hidegben természetes dolog, hogy kiváltódhat a pisilési inger, persze nem annyira, hogy ne tudd visszatartani. De sok ember van, akiknek elég a hideg, és 20 percenként szaladgálnak wc-re, viszont melegben megszűnhet ez a probléma.
Elképzelhető, hogy van egy kis gyulladásod, amit a tabletta, vagy a hideg tovább tud súlyosbítani. Előfordult az utóbbi hónapban is néha, hogy semmi gondod nem volt a pisiléssel, és simán vissza tudtad tartani? Illetve mndig gyakran kell pisilned, vagy van, hogy csak sokkal ritkábban? Ez sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!