Fertőzéshez társulhat pecsételő rózsaszínes vérzés? Vagy mástól van? Bővebben lent.
Szia !
Ha antibiotikumot szedsz az csökkentheti a fogamzásgátló hatását(ha szedsz, de szerintem nem a válasz :D ) és nagyobb eséllyel eshetsz teherbe, függetlenül attól, hogy van e vérzés, barnázás vagy sem. Ha úgy estél teherbe, hogy fogamzásgátlót és antibiotikumot is szedtél, akkor sem biztos, hogy vérzel vagy barnázol a terhesség idején.
fontos érdéseim : mikor volt a legutóbbi mensid?
tudod -e mikor van/volt peteérésed? és hány napos a ciklusod?
és kb mikor voltatok együtt ?
mióta van ez a pecsételés, és kevés/közepes/soknak mondható? darabkák vannak benne ?
Rengeteg nő tapasztal közti vérzést, úgynevezett barnázást a ciklusa valamelyik szakaszában, amely lehet a menstruációs vérzést követően, a ciklus közepén, vagy napokkal a fő menstruációs vérzése előtt.
Lehet hormonális probléma, lehet baba is ha szeretkezel, de lehet az antibiotikumtól is!
Bemásolok neked egy cikket , olvasd el !
Mi számit normális (pozitív) barnázásnak?
Normális barnázásnak azt nevezzük, amikor a rendes menstruációs vérzésünk után, tegyük fel egy egészséges 3-5 napos menstruáció után meg 1-2 napos vérzésünk van.
Ovulációs barnázás, más néven közti vérzésnek nevezzük a ciklus közepén, vagy a következő esedékes menstruáció előtt 10-14 nappal jelentkező vérzést, ami szinten normális. A ciklus közepén jelentkező vérzének 2 oka ismert:
a petesejt kitör a tüszőből, amelyet egy kis vérzés kísér
ovuláció alatt egy hirtelen és rövid ideig tartó ösztrogén szint emelkedés történik, ami arra készteti a méhnyálkahártyát, hogy egy kis része ledobódjon.
Az a barnázás, amely az esedékes menstruáció előtt 1 héttel jelentkezik és nem tart tovább egy napnál, un. beágyazódási barnázás. Azért is hívjuk így, mert ilyenkor ágyazódik be a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyába. Illetve azért is történhet ilyenkor barnázás, mert ilyenkor egy nagyon rövid időre megemelkedik az ösztrogén szint és hirtelen egy pillanatra leesik a progeszteron szint, közvetlen mielőtt a sárgatest átvenné a progeszterontermelést. A sárgatest akkor veszi át a progeszterontermelést, amikor a megtermékenyített petesejt azt az üzenetet adja a szervezetben, hogy megtörtént a terhesség létrejötte és ezért mindenképpen meg kell tartani a méhnyálkahártyát. Fontos megjegyezni, hogy több napig tartó barnázás véletlenül sem jelent beágyazódási barnázást, ezért érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.
Mi számit abnormális közti vérzésnek, barnázásnak?
Az a barnázás, amely nem a fentebb említett intervallumokban történik, abnormális barnázásnak számít. Abnormális a menstruáció megjötte előtt napokkal már barnázni, amelynek több oka lehet.
A leggyakrabban az oka a menstruációt napokkal, akar egy héttel megelőző barnázásnak a progeszteronhiány. A progeszteron feladata meg- és fenntartani a méhnyálkahártyát arra az esetre, ha teherbeesés történt, és ha nincs elég progeszterontermelődés, a méhnyálkahártya le fog dobódni. A progeszteron hiány (ösztrogén dominancia) egyik jellemzője a menstruációs vérzés előtt napokkal, vagy akar egy héttel történő rendszertelen vérzése.
Ez egy alapvető terméketlenség jele és szintén okozhat korai vetélést.
Szia! Köszönöm szépen a válaszod!
Fogamzásgátlót nem szedek, másképp védekezünk. De azóta sajnos kiderült, hogy biztosan nem beágyazódásos vérzés volt, mert kb. 5 nap pecsételés után megjött rendesen.
Az antibiotikum szedése pedig még nyáron volt, akkor kaphattam el valamit, ami azóta sem hajlandó elmúlni.
A kérdéseidre válaszolva:
A pecsételés a havi előtt kb 5 nappal kezdődött, a peteérésem az nagyjából két héttel előtte lehetett. A ciklusom 26-28 nap körül szokott lenni általában. A pecsételés állaga pedig krémes volt és rózsaszínes/barnás színű.
Ezt a cikket már olvastam, amit bemásoltál, meg sok hasonlót is de egyértelműen nem derült ki belőle számomra, hogy mi lehet a kiváltó ok. Remélem csak a fertőzés okozza és nem valami hormonális dolog. Hétfőn megyek egyébként egy új nőgyógyászhoz, remélem kivizsgál rendesen és felvilágosít.
Értem!
Akkor viszont vagy a menstruációdat jelezte, vagy esetleg egy durvább közösülés is eredményezheti, vagy hormonzavar.
De biztosat az orvostól tudhatsz majd természetesen :)
De azt a fertőzést tényleg jó lenne mielőbb kikezeltetni mert nem tesz jót hogy ott van.
remélem minden rendben lesz !
és drukkolok a mielőbbi babához :)
Köszönöm szépen! :)
Hát még arra is gondoltam, hogy mivel a Gynoxin krémet használtam és azt ilyen műanyag adagolóval kell feljuttatni, hogy esetleg az sértette fel, vagy pedig a fertőzéssel függ össze.
Remélem ez az orvos már hozzáértőbben fog megvizsgálni és elmúlik a problémám, hogy a babára koncentrálhassunk. :)
Uhh...az szép!
De legalább már tudod :) és a kezelési módját is!
Mielőbbi jobbulást és babázást :) Nekem is van egy 1 éves kislányom :)
Okés !
Nincsmit :) Köszi !
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!