Miért erőlteti az összes nőgyógyász a fogamzásgátló tablettát?
Szűz vagyok, de már szinte nekem kellemetlen, hogy a fájdalmas menstruációra fogamzásgátlót akarnak felírni állandóan. Mintha el se hinnék, hogy szűz vagyok.
Miért, és miért nem hajlandóak inkább cataflamot felírni helyette?
23/L
Ezen már én is gondolkodtam. Manapság mindenre felírják. Fáj a hasad? Fogamzásgátló! Pattanásos vagy? Fogamzásgátló! Rendszertelen? Fogamzásgátló!
Van benne üzlet, az biztos.
Nos, én annó szörnyű menstruációs görcsökkel kínlódtam, többször kórházba kellett vinni, és volt, hogy el is ájultam. Rémálom volt minden hónap a mensi idején.
A foggátló minden problémát megoldott.
Sose szedtem, de engem is mindig ezzel szekáltak, szinte hülyének néztek, hogy miért nem akarom szedni.
Még 17 évesen anyummal mentem, a nőgyógyász kérdezés nélkül felírt egy dobozzal, semmi vérkép vagy bármilyen vizsgálat, anyum pedig kiváltotta, hogy akkor szedjem. Én meg nem szedtem.
Azóta is párszor fel akartak írni, fájdalmas mensire, vagy mert szerintük az a legjobb védekezési módszer... hát inkább én szeretném eldönteni, nekem jó-e hormont szedni...
Most gyereket szeretnénk, először találkoztam olyan nőgyógyásszal, akik szerint jól tettem, hogy nem szedtem.
Egyébként is kardiológián dolgozom, szinte mindig van nálunk thrombosisos, emboliás fiatal nő, aki fogamzásgátlót szedett. Nem tudom, én genetikailag hajlamos vagyok-e rá, de jól megvagyok nélküle.
A fogamzásgátló tabletta ugyanúgy nem oki kezelés.
Egyszerűen azért lesz kevésbé fájdalmas, mert leállítja az egész ciklust. Kevésbé vastagszik meg a méhnyálkahártya, így kevesebb a vérzés és a görcs.
Orvosok nem vagyunk, de spec. én az leszek, szóval azért valamit tudok a hatásmechanizmusáról.
És egyáltalán nem törvényszerű, hogy nem tér vissza a fájdalom.
Egyébként sokszor az idő is segít (a görcsös menzesz inkább fiatalabb korra jellemző), na meg a szülés is (sokaknak szülés után lesz kevésbé görcsös, vagy épp szülés után áll be a menzeszük).
A #3-as vagyok, és a #8-al teljesen egyetértek.
A fájdalom visszatér, ha mégsem, akkor az nem a gyógyszer miatt van, hanem magától is megoldódott volna a probléma.
Az igen erős görcs a fiatalabbakra jellemző. Én vagyok a kevesek egyike, akiket a 30-as éveikben is végig kísért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!