Lányok! Melyik betétet tartjátok a legkényelmesebbnek?
Nekem sosem volt gondom a mensivel, általában 5-6 napos volt elejétől fogva, jővő hónapban lesz 10 éve, hogy először megjött. :) Always Normal Plus betétet használtam mindig, ha csak más volt éppen elérhető, akkor mindig paráztam, mert az volt az érzésem, átázok folyton. És valóban rosszabbak szerintem, sokkal többször kellett cseréljem mint szoktam.
Amúgy meg könnyen lehet, hogy az elején hosszabbak a vérzéseid, rendszertelenebbül jönnek meg, a mennyiség sem mindig változik, s a fájdalmak is változóak. Nekem szerencsém volt, mert még sose kellett bevennem fájdalomcsillapítót. Ha nagyon levert, erőtlen voltam, akkor otthon ültem, ágyba bújtam, stb., s nagy ritkán ha zavaró a fájás, meleg vizes palack és elalvás segít rajtam.
Engem borzasztóan meg tud viselni még most is, de valamit javult a helyzet. Az első néhány évben teljesen normális, ha hosszabb/ rövidebb, fájdalmasabb, esetleg durván sok vagy kevés a mennyisége, a szervezetnek össze kell hangolnia még a dolgokat, és ez van, akinek idő. Atlag Mensi 3-7 napig tart, első napokban több a vérzés, és általában kellemetlenebb is.
szerintem neked erős vérzéses van, ahogy előttrm is írták, használj sokcseppes betétet, Lehetőleg szárnyasat, ami védi a fehérnemű szegélyét is, azzal lehet, hogy kibírod minden második-harmadik szünetig is, de ennél ritkább cserét nem ajánlok, uis szagosodik, ráadásul ki kell tapasztalnod, h mennyi az elég. Én naturellát használok, a sokcseppeset az elején, a többit a végén.
a fájdalomra nagyon jó lehet a cseresznyemag párna, ha megmelegited, tartja a hőt tovább. És azzal elaludni a hasadon. Ha gyógyszert kell bevenni, akkor nospa a görcsökre, egyébként jó lehet az algoflex, Cataflam, algopyrin...én gyakran szedek be az első napon, máskülönben nem bírok létezni.
a langyos zuhanynál nincs jobb, hosszú évek tapasztalata! Ne legyen nagyon meleg, mert akkor több a vérzés, sr hideg, mert akkor a fájdalom nőhet-nem is esik jól, ezért langyos.
Ne ess kétségbe, sokat változhat még a mensid lefolyása, kérdezd meh édesanyád, neki milyen, szivesen is segíthet, meg hasonló lehet majd a te ciklusod az övéhez. Fel a fejjel!
Naturella vált be leginkább - tampont is azt használok.
Amúgy mit nyavalyogsz? Felesleges hiszti, amit csinálsz, helyette próbáld úgy felfogni, hogy enélkül babád sem lehetne, vagy ha nem lenne, akkor súlyos beteg lennél.
- nekem is fáj, sokszor két görcsoldó mellett is
- reggelente hányinger, gyengeség egész nap
- sokszor menni alig bírok a fájdalomtól
- barátom kb. meg sem csókolhat, mert olyankor annyira "irritál, szúr" a szakálla és minden gyengéd érintése is kellemetlen
- és még szexelni sem lehet, pedig őrülten kívánom :D
Mégsem nyavalygok, igyekszem másra terelni a gondoataim (zene, olvasás, sport), és ez segít is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!