Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor jött meg a mensitek?

Mikor jött meg a mensitek?

Figyelt kérdés
Nekem elég későn, 16 évesen de a lányom 9 éves és eléggé fejlett testileg(szerintem). Korai még erről beszélgetnem vele és rakni a táskájába betéteket?
2010. jan. 26. 12:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egyik osztálytársamnak 10 éves korában jött meg először.

Én 12 voltam amikor először megjött

2010. jan. 26. 12:37
 2/11 anonim ***** válasza:
Én 14 voltam. De a mai lányok sokkal korábban érnek testileg. Beszélni a menstruációról semmiképpen sem árt, egy vékony betét is elfér a táskájában.
2010. jan. 26. 12:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Hogy kezdjek el róla beszélni? Én intézetben nőttem fel és senki nem mondta el ezeket a dolgokat. Nektek hogy mondták vagy Ti hogy beszélgettetek erről a gyerekeitekkel?
2010. jan. 26. 12:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Hát nekünk suliba dumáltak róla ...meg anya is említgette néha de nem nagyon aztán egyik nap azt vettem észre hogy hupsz...olyan lett a bugyim...

15L

2010. jan. 26. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát az én módszeremről már lemaradtál, de azért megosztom veletek: nekem fiam van, de első perctől mindig mindent a maga aktuális szintjén megbeszélünk. 8 éves lesz, de már tudja, hogy "készül" a kisbaba. Bár még nem tudja - egyelőre nem is érdekli és nem is igen értené -, hogy miért történik, de tudja, hogy a nagylányoknak és néniknek néha vérzik a puncijuk. Tudja azt is, hogy ez természetes és azt jelenti, hogy ha akarnának, már lehetne kisbabájuk. (nyilván a fiúk változásait is ugyanígy megbeszéljük, de most nem ez a rész volt a kérdés :=) ).

Ez azért jó, mert így nem az osztálytársaival hülyítik majd egymást, nem fog idétlenül vihorászni, ha 10-11 évesen egy kislánynál betétet lát, stb.

Visszatérve a kérdésedre, szerintem nem korai beszélgetni a kislányoddal, de ne úgy, hogy "gyere lányom, elmondom, mi vár rád" :=), hanem pl. hozd ki a könyvtárból a Sehány éves kislányt (kimondottan kicsiknek szóló felvilágosító könyv sok rajzzal) és lapozgassátok együtt, vagy vedd elő a terhes fényképeidet, a kórházi képeket, amikor ő kisbaba volt és közben meséld el, ő hogyan született. Ebbe már bele lehet szőni, hogy mi fog történni, amikor nagylány lesz. Ne légy túl komoly, nem lexikális tudás kell most neki, hanem érdekes, figyelemfelkeltő "mese". Ha megemésztette, rengeteg kérdése lesz, vigyázz, hogy mindenre természetesen, zavar nélkül válaszolj neki.

Konkrétan betétet talán még korai tenni a táskájába, majd ha a normális fehérfolyás nyomait látod mosásnál a bugyiján, akkor már érdemes erre is készülnötök.

2010. jan. 26. 13:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Én 8 éves voltam!!!!!!!!! Persze senki nem világosított fel erről,mert nem hitték volna,hogy ilyen korán!

Szerintem érdemes erről beszélned vele.

Én nagyon megijedtem amikor megjött,neki nem kéne!

2010. jan. 26. 14:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem 13 evesen jott meg eloszor. Engem senki sem vilagositott fel, de en mar hallottam rola es tudtam, hogy miaz. Szerintem erdemes beszelj rola, hogy ne erje ot varatlanul a dolog.

14/L

2010. jan. 26. 15:39
 8/11 anonim válasza:
Én ötödikes vagyok idén... év elején volt felvilágosító óránk, de már a félosztályban negyedikben megjött... szerintem inkább mond el neki. Van egy nagyon perverz fiú osztálytársam (állandóan olyanokkal jön, hogy ő minden nap kiveri, megtömi a párnáját, meghogy egy csajnak ínyekciós tűt szurni a punciába és "megtömné", kikapja az osztálytársam táskályából a tampont megfog egy befőttes gumit, és oditozva röhög, hogy tampon ágyú) HA NEM AKAROD HOGY ILYEN GYEREKED LEGYEN BESZÉLD MEG VELE!!!!!!
2010. jan. 26. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát az tény hogy mostanság korábban fejlödnek a gyerekek. Én 13 voltam amikor megjött és az gáz volt hogy nem éreztem fájdalmat mivel nővéreimen láttam amikor megjött nekik álltalában görcsöltek én is azt hittem hogy majd nálam is ilyen lesz de semmi...Hát ha akkarod beszélhetsz róla vele mivel 10 évessen is megjöhet neki de ez lehet hogy előbb-utobb a barátnői, osztálytársai körében is beszédtéma lesz.Sőt vannak felvilágosító orák is. Engem nem világositottak fel itthon.De ha valamit nemtudtam hogy kell megkérdeztem a tesómat.
2010. jan. 26. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem 10 évesen 4-ben jött meg:S Szar volt.

13/L

2010. jan. 26. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!