Végbélen keresztül hogy tud mgvizsgálni a nőgyogyász?
Ott nem a nógyógyász fog megvizsgálni, nem ez a szakterülete.
Petranova
Előző válaszadó üzenem, hogy de, ott fog megvizsgálni, ha szűzen mész hozzá.
Amúgy bocsi kérdező, fogalmam sincs:$
Ha valaki szűz, akkor a végbélben vizsgálódik??? Te jó isten, ezt senki se gondolja könyörgöm!
Petranova
"Az érintetlen lányokat hüvelyi úton nem szokás megvizsgálni. Ha mégis be kell tekinteni a hüvelybe, azt egy optikai eszközzel (vaginoszkól) teszik. A kismedence áttapintása pedig végbélen keresztül történik."
most olvastam, úgyhogy ezek szerint használatban van ez a technika.
Ha a szűzhártya alakja (nyzílásának nagysága) megengedi, akkor a hüvelyen keresztül vizsgál. Én is csak olvastam, hogy a végbélen keresztül vizsgálnak.
Hogy hogyan? A végbél és a hüvely között nincs semmi ami akadályozná az érzékelést, a tapogatást. Nem vagyok nőgyógyász, nem tudom pontosan mit figyelnek, hiszen a méh méretét, elhelyezkedését talán kívülről, a hasfalon kereszztül is ki tudják tapintani. Az is igaz, hogy gyakran úgy vizsgálnak, hogy az orvos egyik keze a hüvelyben, a másik kívülről nyomkodja a hasat. Valószínűleg a hüvelyben lévő kezét helyettesíti a végbélben levő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!