Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Élet menstruáció nélkül?

Élet menstruáció nélkül?

Figyelt kérdés

19 éves létemre még sohasem volt menstruációm, valószínűleg genetikai rendellenesség az oka. Kérdéseim a következők:

- Továbbra sem fog megjönni? (Remélem így lesz...)

- Kialakulhat ennek okán bármilyen betegség és/vagy (korai) halál?

- Van itt valaki rajtam kívül, aki szintén felnőttkorú és teljesen hiányzik a ciklusa?

2014. okt. 10. 00:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A kromoszóma rendellenesség fennállhat, esetleg egyéb fajtái, ugyanis a Turner és Morris szindróma teljességgel kizárt az én esetemben. Utánanéztem a tüneteiknek, SEMMI egyezés nincs. Ha viszont vannak egyéb válfajok, azokat nem zárom ki.

Lehet, hogy mentálisan is gondjaim vannak, ez sem lehetetlen. Azt mondod az aszexualitás nem normális, talán a lezbikusság az? Nem akarok mindenáron belédkötni, üldözési mániám sincs, de a lezbikusokat, homoszexuálisokat mindenki elfogadja, míg az aszexuálisokat nem, és ez nem esik jól... De mindegy, most nem is ez a fő.

Annak örülök, hogy nem kell mindenáron valami gyógyszert szednem, azt hittem ez másként működik, ugyanis soha nem voltam még orvosnál.

Mindenesetre köszönöm a javaslataid és a segítséged.

2014. okt. 10. 19:08
 12/16 anonim ***** válasza:
Gondoltál már arra, hogy az 'aszexualitásod' a hormonháztartásod rendellenes működése okozza?
2014. okt. 22. 10:59
 13/16 anonim ***** válasza:

azt nem tudom, hogy csináltad, hogy soha nem voltál még orvosnál, mert rengeteg kötelező oltás meg vizsgálat van, míg egy gyerek felnő.

akkor téged a végletekig elhanyagoltak a szüleid, ha soha nem voltál még orvosnál.

2014. okt. 22. 11:05
 14/16 anonim ***** válasza:
sőt, akkor iskolába sem jártál, mert évenként kötelező orvosi vizsgálat van.
2014. okt. 22. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:
szerintem ha a melled elég fejlett korodhoz képest és nem szőrösödsz, és feminin vonásaid vannak, akkor valószínű hogy petefészked van ami jól működik, de lehet hogy a méhed nem fejlődött ki kellőképpen. Semmi bajod nem lehet, maximum nem lesz gyereked, de férjhez mehetsz, legfeljebb örökbefogadhatsz 1 gyereket a férjeddel. Szerintem ha jól érzed magad akkor semmi bajod nem lehet, és nem is lesz.
2014. okt. 22. 12:29
 16/16 anonim ***** válasza:
13.ik. orvosnál biztos volt, csak nem ezért, ha nem betegségből kifolyólag, vagy oltás miatt.
2014. okt. 22. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!