Intimtölcsér vagy tampon? 17/L
17 vagyok, szűz és még csak 2x volt meg. Melyiket ajánlanátok? (Egy kicsit mindkettőtől félek...)
Ti mikor használtatok először tampont vagy intimtölcsért? Ha használjátok az intimtölcsért, mennyiért vettétek és hogyan is van annak a használata pontosan? Bonyolult? És a tampon?
soha nem használnék intim tölcsért.
Tampont inkább.
Tampon! Azt tök egyszerű használni. Csak arra figyelj, hogy ne csak fölfele told, hanem föl és hátrafelé. Tehát sréhen fölfelé, érted. Akkor van jó helyen, ha nem érzed és amikor felteszed, az ujjadnak teljesen el kell "tűnnie" a hüvelyedben. (Persze csak akkor, ha nincs abnormálisan hosszú ujjad.) Én 15 évesen használtam először tampont, addig betéteztem, de utáltam, szerintem gusztustalan az a nagy tócsa.
Intimtölcsért nem használtam (nem is használnék), de videót láttam róla. Hát elég merész az átmérőjük, nem is értem, hogy fér el a nőkben :D A felhelyezésük sem lehet egyszerű a videóban látottak alapján. Össze kell valahogy hajtani/gyűrni úgy feltenni és elvileg kinyílik a hüvelyben, de na...
Meg olyan gusztustalannal tartom, hogy kivenni és kiönteni O.o Aztán meg visszatenni. Hátöööö, inkább nem.
Nézd meg ezt a videót, szerintem ez kicsit ijesztő :D
http://www.youtube.com/watch?v=fp68F-JfShk
A tampont kiszedem a madzagnál fogva, aztán lehúzom a WC-n és kész.
Az intimtölcsérről nem tudok sokat, de roppant szimpatikus, nem kell mindig újat venni és sokkal többet bír, azt mondják. Utálom, amikor egyes erős napokon napi többszor moshatok fehérneműt (a megfelelő méretű tampon mellett betét is van, de így sem elég, a tökéletes időbeli csere az nem az én világom, úgy látszik). No mindegy.
A tampon egyszerű, 11 éves korom óta használom (amikor megjött, mentem és vettem, utálom, amikor csurog a vér és nedves érzés van, én nem akarok érezni az egész menstruációból semmit. tudom, szerencsés vagyok, mert sokan fájnak olyankor, ez elég nagy igazságtalanság szegényekkel szemben). A tampon azért is jó, mert ha egy nagy méretet kombinálunk egy betéttel, akkor elmehetünk 20-30km-es teljesítménytúrára is, ahol sok órán át nem tudunk cserélni (bár az erős napomon ezt se csinálnám). Nekem ez fontos, nem fogok egy jó kis bakonyi túrát lemondani, csak mert egy tök természetes folyamat zajlik bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!