Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a véleményetek a HPV...

Mi a véleményetek a HPV elleni oltásról? Beadatnátok- e ha lányotok van/lenne?

Figyelt kérdés
A 12. életévüket betöltött, 7-ik osztályos lányoknak, ingyenes az oltás.
2014. szept. 2. 16:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Na pont ezért nem adatnám be. Kösz, inkább nem kell "védelem" (idézőjelben, mert rák, és konkrétan méhnyakrák is lehet mástól is, tehát nem garancia), ha 20 év múlva AKÁRMI bajom lehet tőle.
2014. szept. 3. 08:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem anyukámék a 18. születésnapomra a HPV elleni oltást adták "ajándékba" mielőtt lefeküdtem az első barátommal illetve elmentem az első nőgyógyászati vizsgálatomra, mert anno anyu nőgyógyászati vizsgálaton nem megfelelően sterilizált eszközöktől kapta el. (szóval nem kell ehhez "szabados" életet élni, kedves utolsó előtti) Most rendszeresen p3 jelzésű leletei vannak a szűrésen. Már kétszer volt műtve, mert egyszer ténylegesen találtak nála rosszindulatú elváltozást, a másik szerencsére csak kezdődő sejtburjánzás volt. Évente jár szűrésre, pont emiatt. Ha nem tenné már lehet 10-15 éve eltemethettük volna ha időben nem veszik észre a problémát.

Szerintem, hogy ha nem lenne HPV-ja, akkor ilyesmit tuti nem kellene átélnie, mivel az ő családjára csak a cukorbetegség és magasvérnyomás jellemző (az elmúlt legalább 50 évben senki nem halt meg daganat miatt náluk). Apu oldalán gyakori halálok a daganatos megbetegedés. Ő is és nagyapámat is az vitte el. Így nekem kb kötelező jelleggel lett beadatva plusz járok a szűrésre.

Az olyan védőoltások, amiket széles körben terjesztenek, sőt, kvázi kötelezőek, azok tesztelve vannak annyira, hogy 20 év múlva nem fog róla semmi disznóság kiderülni. Az engedélyezési folyamat az ilyen oltásoknál általában 10 év. Már kiderült volna a káros mellékhatásnak ha lett volna. Nekem 6 éve adatták be, még élek és virulok és örülök, hogy megtették, legalább emiatt nem kell aggódnom.

2014. szept. 3. 16:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Én is megkaptam. Két barátnőm anyukája kapta meg ezt a betegséget. Az egyik meghalt, a másik jelenleg is küzd vele. Már szinte mindenét kiszedték.
2014. szept. 4. 15:53
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem adatom be a lányomnak. Szerintem aki nem hajlamos a rákra úgyse lesz beteg aki hajlamos rá az nem lesz talán méhnyakrákos, de emlőrákos lehet...

Egyébként nem lehet tudni évek múlva milyen hatása lesz az oltásnak. Ezt még csak nemrégen kezdték adni...

2014. szept. 4. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!