Mi a véleményetek a méhnyakrák elleni oltásról?
A kötelező védőoltásoknak pont ugyanennyi a kockázata, csak az ellen nem lehet tenni, úgyhogy csak a választható oltások ellen szövődnek összeesküvés elméletek.
Ha utána nézel bármelyik nem kötelező, de agyonreklámozott oltásnak, ugyanilyen rémhíreket fogsz találni, hogy meghalsz meg lebénulsz, pont ettől kapod majd el stb.
Először is hány éves vagy?
Mert ha már felnőtt vagy és volt szexuális kapcsolatod akkor nem sok értelme van. Én kérdeztem nődokit és ezt mondta.
Igazából a serdülőkor előtt érdemes a lányoknak beadatni.
Amúgy csak hogy tudd, a HPV vírus ami ezt okozza általánosan elterjedt. A szexuálisan aktív életet élő nők/férfiak nagy része élete folyamán egyszer elkapja, és az esetek 99 %-ban spontán gyógyul, tünete nincs, nem történik semmi. A maradék esetben okozhat rákot, de ez sem biztos. A méhnyakrákos kenetek kb 10 %-ban ha találtak ilyen vírust, de ez még csak azt mutatja, hogy ott van, nem biztos, hogy okozta is, csak feltételezik.
Az a véleményem, hogy ez az egész nem más mint pénzlehúzás. Sokszor ijesztgetnek minket mindenféle sz@rral, így már lassan levegőt sem érdemes venni. Igazából szerintem az állandó rettegésbe betegszünk bele. Ez tök jó biznisz egyeseknek.
Igen, oda kell figyelni magunkra, vigyázni kell a testünkre. Ezt ebben a esetben azzal érheted el, hogy nem fekszel össze mindenkivel, bizonytalan esetekben gumival védekezel, nem dohányzol, egészségesen táplálkozol, mozogsz. Egyszóval egészséges életmód és az ellenálló képesség növelése.
Ezen kívül meg még egy rakat rákot kaphatsz, a lehetőség mindig mindenkinél ott van, de minden ellen nem olthatom be magam. Az megint más kérdés lenne, ha Dél- Afrikába utaznál és mindenféle nem ismert trópusi betegségről lenne szó, olyankor hasznos a védőoltás, de szerintem túlzásokba sem kell esni.
Utolsó:
1. Nem az a lényeg, hogy él-e nemi életet vagy sem, hanem hogy fertőzött-e.
Egy 50 éves is beadathatja magának, ha nem fertőzött.
2. Nem tudom honnan szedted, hogy a méhnyakrákos kenetek 10%-ában találnak HPV-t. Ugyanis a méhnyakrákok 90-90%-ban felelős ez a vírus.
Gyakorlatilag HPV nélkül igen csekély az esély a méhnyakrákra.
16 éves vagyok és még nem volt szexuális kapcsolatom.
Amúgy pont olvastam arról, hogy serdülőkor előtt nem olyan biztonságos beadni, mert lehet, hogy visszaüt.
És tényleg már minden annyira a pénz körül forog, hogy nagyon nehéz hinni bármilyen hitelesnek tűnő forrásnak.
Nekem konkrétan dokim mondta, hogy felesleges beadatnom. (Mert én is akartam) Járjak rákszűrésre. Ezért én évente rendszeresen járok orvoshoz. Szerintem ez a legfontosabb és ráadásul ingyen van.
A 10%-ot meg onnan vettem, hogy a fertőződések 10%-ban alakul ki tartós HPV fertőzés ami végül is méhnyakrákhoz vezethet. Elnézést, rosszul emlékeztem, erre gondoltam.
Az esetek többségébe spontán gyógyul, azt meg nem tudom hogy 60 évesen ki tudják-e mutatni, hogy valaha fertőződött-e, mert ha igen, akkor nyilván már fölösleges beadatni az oltást, hiszen már védett. Az, hogy épp a vírust nem tudják kimutatni az nem jelenti, hogy anno nemkapta már el.
A partnerek sűrű váltogatása és a dohányzás fokozza a tartós fertőzés kialakulását. Akkor alakul ki tartós fertőzés ha a beteg immunrendszere meglehetősen gyenge.
Én konkrétan pénzkidobásnak tartom, főleg 45 ezerért, mert még ha 5 lenne.
A véleményem ez, a továbbiakban persze rád bízom, mindenki döntsön belátása szerint.
A hpv-nek kb 150 típusa van. Az oltóanyagot úgy fejlesztették ki, hogy megvizsgáltak x számú nőt, és ami a leggyakoribb altípusa volt a hpv-nek, az ellen készítették el az oltást. Ez mind nagyon szépen és tudományosan hangzik, világot rengető csoda vakcina...De itt csak az átlagot figyelték! Az oltás kb 3-4 alfajra ellenszer, a többi 146-ra nem (ami ugyanúgy okozza a méhnyakrákot). Szóval ha kicsit utánaszámolsz akkor egyáltalán nem éri meg beadatni. Ez csak a gyógyszeriparnak egy újabb húzása, hogy pénzt csikarjon ki az emberekből. (mint a híresen nagy hisztériát keltő influenza járványnál, és annak oltásánál)
De mindenkinek szíve joga, hogy milyen gyógyszeripari anyagot juttat a testébe. Én még mindig azt vallom, hogy ha az ember odafigyel a testére, karbantartja mozgással, étkezéssel, lelki feltöltődéssel, relaxációval, meditációval, akkor a betegségek elkerülhetők)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!